Почетна > Бизнис
Бизнис

Телеком иде ка незаустављивом успеху

Телеком Србија има више од 10.000 корисника седмично који желе да користе услуге те компаније, изјавио је данас генерални директор Владимир Лучић и истакао да толики број пријава није забележен у историји пословања Телекома.
Фото: Wikimedia Commons

„Телеком иде ка незаустављивом успеху. Прошла године је била прва година где смо ми коначно дошли на прво место по броју корисника, а оно што је најбитније је да тај тренд расте и тек ће, зато што Премијер лига креће 6. августа“, рекао је Лучић за ТВ Пинк.

Он је, коментаришући наводе у медијима да Телеком троши новац грађана, рекао да „очигледно влада нервоза конкуренције која ће изгубити додатно тржишно учешће“, те додао да та компанија 25 година искључиво приходује од услуга које продаје корисницима.

„Све кампање против Телекома Србије у задње четири године увек су биле координиране из једног центра, од стране наше конкуренције. Ми смо за 25 година, поред стандардних оперативних расхода које смо имали, успели да инвестирамо фантастичних 4,5 милијарди, платили смо дивиденду 1,1 милијарду евра закључно са овом годином, а само за доприносе и порез платили смо више од 2,8 милијарди евра“, навео је Лучић.

Каже да је Телеком Србија, осим што улаже у развој, кроз разне порезе или профит, држави вратила око четири милијарде евра.

„Једини смо домаћи провајдер, доста инвестирамо, ове године ћемо имати још већи раст броја корисника и профитабилности. Успели смо из неког пада да кренемо у раст за четири године и само у броју телевизијских корисника смо са 420.000 корисника дошли до цифре од 1,05 милиона, а до краја године ћемо доћи до скоро 1,2 милиона“, рекао је Лучић.

Он је навео и да на Косову и Метохији Телеком има више од 30.000 корисника кабловске.

„Успели смо да свим српским енклавама на Косову и Метохији консолидујемо све кабловске оператере, фактички смо приближили те људе нама“, поручио је Лучић.

Лучић: У наредних пет година биће уложено 25 милиона евра за стартапе

Преузмите андроид апликацију.