Početna > Život i stil
Život i stil

Tapioka, idealna za bezglutenske recepte

Tapioka je vrsta skroba koja se dobija iz korena biljke „Manihot esculent“.
Foto: Pixabay/PhotoDomainPictures

Za ishranu se može dobiti u obliku praha, pahuljica i granula. 

Tapioka je lako svarljiva, a pre konzumiranja je potrebno zagrejati.

Najčešće se koristi za pripremu pudinga i krema jer tople tečnosti poput vode, mleka i sokova pretvara u želatinastu masu. Zrna tapioke su posebno interesantna u pripremi pudinga – potapaju se nekoliko sati u baznoj tečnosti i onda se sve kuva dok smesa ne postane bistra, a uz razne dodatke i zaslađivače se pretvara u zanimljiv i lagan desert.

Čokoladni puding sa tapiokom:

Sastojci:

  • 4 kašike kuglica tapioke
  • 1 decilitra vode
  • 1,5 šolje mleka
  • 1 kašičica kakaa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 2 kašike kompota od višanja

Ostavite kuglice tapioke da stoje u vodi dva sata. Stavite da se kuvaju u mleku i dodajte kakao razmućen u dve kašike vode. Kuvajte dvadeset minuta. Isključite vatru i dodajte javorov sirup. Dobro promešajte i poređajte u činije. Ostavite da se ohladi. Ukrasite kompotom od višanja i uživajte u savršenoj strukturi ovog specijalnog pudinga.

Najstarija žena na svetu svakodnevno je jela ovu popularnu poslasticu

 

Preuzmite android aplikaciju.