Почетна > Србија
Србија

Танјуг потписао споразум са кипарском новинском агенцијом ЦНА

Новинска агенција Танјуг и кипарска новинска агенција ЦНА потписале су данас уговор о међуагенцијској сарадњи, а директорка компаније „Тачно“ Мања Грчић поручила је након потписивања да је за Танјуг изузетно важна сарадња са европским и светским агенцијама.
Фото: Танјуг

Уговор између две агенције су, током зоом састанка, потписали Мања Грчић, директорка компаније „Тачно“, која је преузела жигове Танјуга, и директор кипарске агенције ЦНА Георге Христодоулидес.

„Ово изгледа као да је један у низу уговора о међуагенцијској сарадњи које потписује Тањуг у последње две године, али није један у низу, кипарска агенција је јако важна агенција за нас“, рекла је Грчић.

Она је навела да се у последње две године јако труди да успостави сарадњу са свим европским и светским агенцијама и да је ово велики корак за агенцију Танјуг.

„Повезивањем са највећим агенцијама на свету постајемо фактор на медијском тржишту света и остављамо траг. Сарађујемо у размени материјала, мишљења и оно што примећујемо је да се многе агенције угледају на Танјуг и виде у ком правцу треба да се развијају агенције у будућности“, рекла је Грчић.

Она је додала да очекује добру сарадњу са агенцијом са Кипра, размену информација, вести, снимака из Србије, као и снимака са Кипра.

Георге Христодоулидес је навео да му је веома драго што су две агенције потписале споразум.

Фото: Танјуг

„Веома нам је драго што потписујемо споразум са агенцијом Танјуг и то видимо као први корак у правцу наше сарадње“, рекао је Цхристодоулидес.

Он је додао да је веома забринут због актуелних дешавања на Косову и Метохији, али и због српског народа који тамо живи и да се нада да ће се убрзо наћи мирно решење.

Poslanici postavljali pitanja, Milivojević zaradio opomenu

Преузмите андроид апликацију.