Почетна > Србија
Србија

Посланици постављали питања, Миливојевић зарадио опомену

Више опозиционих посланика поставило је данас питање Влади Србије да ли ће повући Предлог закона о управљању привредним друштвима који су у власништву Републике Србије.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

У делу седнице на којој посланици постављању посланичка питања извршној власти питање о повлачењу закона поставили су посланица “Морамо-Заједно” Данијела Несторовић, посланица Српског покрета Двери Радмила Васић и посланица Демократске странке Татјана Манојловић.

Несторовић је питала Министарство привреде, када је реч о овом предлогу закона, зашто од Агенције за спречавање корупције није затражено мишљење о процени ризика од корупције, тврдећи да он доноси приватизацију 23 предузећа.

Манојловић је питала да ли влада планира да повуче предлог закона о управљању привредним друштвима на захтев бројних одговорних удружења и грађана који су, како је рекла, свесни да би његово усвајање било изузетно штетно по све грађане.

Посланик Зелено левог клуба Роберт Козма питао је министра Ђорђа Милићевића шта је било пресудно да се одложи државна матура и да ли је разог софтверски систем који не ради, а плаћен је, тврди, стотине милиона динара.

Козма је навео да је пре само неколико дана проба тестирања из матерњег језика била прекинута, јер софтвер није радио, односно није, како каже, функционисало скенирање тестова и унос у базу података.

Радмила Васић је питала шта је држава предузела да се из затвора ослободе Срби који су, како је рекла, незаконито ухапшени у Звечану.

Васић је питала и да ли ће бити одржана седница Скупштине Србије о Косову и Метохији, као и “у чије име се председник Србије Александар Вучић састао са Володимиром Зеленским”.

Посланица Српске странке Заветници Бојана Букумировић питала је Министарство спољних послова да ли су за годину дана затражили објашњење зашто је делегацији те странке било онемогућемо да иду у Доњу Градину и да одају пошту јасеновачким жртвама.

Букумировић је рекла да им је то онемогућила хрватска полиција.

Посланица Српске напредне странке Андријана Аврамов имала је питање за руководство Телекома.

“Да ли постоји могућност да се средства свих нас пореских обвезника уместо снимања домаћих серија усмере на снимање дечијих серија, музичких емисија, едукативних програма који би поспешили психолошки развој наше деце”, питала ја Аврамов.

Она је такође говорила о протестима опозиције, додајући да су тада биле приказиване претеће фотографије председнику Александру Вучићу.

“Опозиција организује протесте против насиља и истовремено вешала са ликом председника који треба да буде обешен односно убијен, то је ваша политика. Осим тога такође се спроводе и поруке мржње према његовом сину Данилу, што није ништа ново”, рекла је Аврамов.

Она је прочитала увредљиве поруке упућене Данилу Вучићу са друштвених мрежа и упитала је опозицију да ли то подржавају и да ли су свесни да праве поделе и сеју мржњу.

Председник Скупштине Владимир Орлић је на почетку седнице због добацивања изрекао опомену посланику Демократске странке Срђану Милвојевићу.

Посланици данас треба да започну расправо о формирању Анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији, а на предлог посланика Зелено левог клуба Радомира Лазовића.

U Srbiji sutra promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično kiša i pljuskovi

Преузмите андроид апликацију.