Početna > Život i stil
Život i stil

Tajna savršene kajgane i omleta

Teško je pogoditi proporcije za savršeno pripremljena jaja, a ono što najčešće vara je vreme .
Foto: Pixabay/nemoelguedes

Mala je razlika u vremenu pečenja od presnog do suvog omleta, zbog čega je dodatak jedne namirnice ključan za očuvanu sočnost.

Jaja su mnogima omiljeni obrok na početku dana. Postoji bezbroj verzija i načina da se naprave, a verovatno jedan od najbržih i omiljenih je omlet.

Nasumično umućena jaja se brzo peku na tiganju, ali neka vas jednostavnost ovog jela ne zavara.

Postoje nijanse u kuvanju koje će vaš omlet ili kajganu učiniti najukusnijim obrokom.

Dodajte sastojke koje svi imamo u frižideru u jaja i uživajte u svilenkastom i sočnom obroku.

Sastojci:
  • -2 veća jaja
  • 6 kašika punomasnog mleka
  • štapić putera
  • prstohvat soli
Priprema:

Lagano umutite dva veća jajeta, dodajte šest kašika punomasnog mleka i prstohvat soli. Mešajte viljuškom dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zagrejte mali tiganj koji se ne lepi oko minut. Zatim dodajte štapić putera i ostavite da se rastopi. Pazite da puter ne porumeni. U šerpu sipajte mešavinu jaja i mleka i ostavite da „odleži“, ne mešajte dvadesetak sekundi. Zatim promešajte drvenom lopaticom, podignite i uvaljajte jaja sa dna tepsije. Ostavite jaja da odstoje deset sekundi, zatim promešajte i ponovo okrenite. Ponovite ovo mnogo puta dok se jaja ne skuvaju, ali pazite da ostanu sočna. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite je na trenutak da se toplota iz činije završi pečenje. Na kraju umešajte umućena jaja i odmah poslužite.

Uz pomoć ovog trika jaja će uvek biti savršeno pečena

 

Preuzmite android aplikaciju.