Teško je pogoditi proporcije za savršeno pripremljena jaja, a ono što najčešće vara je vreme .
Mala je razlika u vremenu pečenja od presnog do suvog omleta, zbog čega je dodatak jedne namirnice ključan za očuvanu sočnost.
Jaja su mnogima omiljeni obrok na početku dana. Postoji bezbroj verzija i načina da se naprave, a verovatno jedan od najbržih i omiljenih je omlet.
Nasumično umućena jaja se brzo peku na tiganju, ali neka vas jednostavnost ovog jela ne zavara.
Postoje nijanse u kuvanju koje će vaš omlet ili kajganu učiniti najukusnijim obrokom.
Dodajte sastojke koje svi imamo u frižideru u jaja i uživajte u svilenkastom i sočnom obroku.
Sastojci:
- -2 veća jaja
- 6 kašika punomasnog mleka
- štapić putera
- prstohvat soli
Priprema:
Lagano umutite dva veća jajeta, dodajte šest kašika punomasnog mleka i prstohvat soli. Mešajte viljuškom dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zagrejte mali tiganj koji se ne lepi oko minut. Zatim dodajte štapić putera i ostavite da se rastopi. Pazite da puter ne porumeni. U šerpu sipajte mešavinu jaja i mleka i ostavite da „odleži“, ne mešajte dvadesetak sekundi. Zatim promešajte drvenom lopaticom, podignite i uvaljajte jaja sa dna tepsije. Ostavite jaja da odstoje deset sekundi, zatim promešajte i ponovo okrenite. Ponovite ovo mnogo puta dok se jaja ne skuvaju, ali pazite da ostanu sočna. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite je na trenutak da se toplota iz činije završi pečenje. Na kraju umešajte umućena jaja i odmah poslužite.
Preuzmite android aplikaciju.