Најбоље куварице додају бели лук у јело само на овај начин.
Мали трикови чине разлику између врхунских куварица и оних осредњих, а ви будите најбоља на свету.
Како сецкате, пржите, мешате – то може бити баш онај „тајни“ разлог што урадите све како пише у рецепту а јело не буде онакво какво сте очекивали.
Велику грешку праве многи кад припремају оброке са белим луком, понекад и зато што нема прецизног упутства у самом кувару који користе.
Нећемо ни да спомињемо милионе рецепата по интернету, од којих су многи праве „жртве“ несрећних грешака у преводу.
Кад припремате јела са белим луком, главно правило је додати га пред крај кувања. Пржење белог лука на самом почетку припреме „резервисано“ је за врло мали број јела, као што је, на пример, спанаћ. И тада морате бити веома опрезни.
Нипошто га немојте спуштати у врело уље јер ће бели лук изгорети муњевитом брзином. Због тога ће бити горак и врло тешко сварљив.
Нарочито будите опрезни ако кувате јело у посуди са дебелим дном. У њој се температура дуго одржава на високом нивоу, па зато склоните шерпу са рингле чим бели лук добије бледозлатну боју.
У већину јела, ипак, овај драгоцени зачин – јак, природни антибиотик и помоћник за мршављење – додајте пред сам крај припреме и немојте дуго кувати јело после тога, пише „Лепа и срећна“.
Преузмите андроид апликацију.