Početna > Zeleni grad
Zeleni grad

Svečana dodela nagrada u okviru programa ,,Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Grad Novi Sad je i ove godine učestvovao u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, koji za cilj ima podsticanja aktivnosti koje će doprineti postizanju čistijeg i zelenijeg ambijenta u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, a deca su prepoznata kao ključni činilac promena i snaga budućnosti u oblasti životne sredine i odživog razvoja.
nagrade
Foto: PrtSc/Gradska uprava za zaštitu životne sredine

U ovom projektu učestvovalo je ukupno devet partnera: Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, šest sekretarijata Pokrajinske vlade – Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, JP „Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine.

Ove godine učešće u realizaciji programa uzelo je 86 vaspitno-obrazovnih ustanova širom Vojvodine od kojih su najuspešnije dobile nagrade.

Na završnoj svečanosti u holu Pokrajinske vlade dodeljene su nagrade predstavnicima 46 najboljih vaspitno-obrazovnih institucija sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine, u okviru godišnjeg ciklusa programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Takođe, nagrađeno je i 7 nastavnika/vaspitača koji uspešno učestvuju u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini od njegovog početka.

škola
Foto: Pexels/Idriss Meliani

Nagrade koje su ove godine obezbeđene kroz Program su: jednodnevni izlet u zaštićenim područjima u Vojvodini (NP „Fruška gora“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“), obilazak Sremskih Karlovaca, vožnja turističkim brodom katamaranom po Dunavu i seminar za nastavnike koji realizuje Pokret gorana Vojvodine sredstvima pokrajinskih sekretarijata koji su partneri na programu. Pokret gorana Vojvodine će realizovati nagrade za 28 vaspitno-obrazovnih ustanova, kao i seminar za nastavnike.

Javno preduzeće „Vojvodinašume“ nagrađuje 14 vaspitno-obrazovnih ustanova koje će imati priliku da posete zaštićena područja kojima upravlja ovo preduzeće: SRP „Obedska bara“, SRP „Gornje Podunavlje“, SRP „Deliblatska peščara“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“. Grad Novi Sad, uz literaturu i prigodan materijal, obezbeđuje i ozelenjavanje četiri škole na teritoriji Grada Novog Sada.

Održan info dan za dodelu sredstava za ugradnju solarnih panela

 

Preuzmite android aplikaciju.