Почетна > Србија
Србија

Све веће гужве на улазу у Србију из правца Бугарске

На граничном прелазу са Бугарском, Градина, код Димитровграда, рано јутрос на излазак из Србије чекало се око пола сата, док се на уласку у Србију из правца Бугарске чекало око сат времена, с тим да се очекује да ће се време чекања повећавати током викенда.
Фото: Танјуг/Александар Ћирић

Велики талас туриста који је из земаља Западне Европе путовао ка летовалиштима Грчке и Турске, као и ка суседној Бугарској, сада се враћа у земље Западне Европе па се већ сада дупло више чека на улазак у Србију, него на излазак.

Држављанка Бугарске која са породицом из Немачке путује ка Пловдиву у Бугарској казала је за Танјуг да су из Мађарске у Србију ушли преко прелаза Томпа/Келебија где су се задржали пет минута.

„Овде чекамо сат времена и колона је доста дуга. Колко ће да траје, не знам“, каже за Танјуг држављанка Бугарске.

Држављанин Велике Британије казао је за Танјуг да чека око три сада на граници, а на уласку из Хрватске у Србију чекао је око три и по сата.

„Овде сам био и прошлог месеца и чекао четири и по сата. Много је немачких таблица. Када се они врате, рашчистиће се саобраћај. Путујем у Бугарску, Варну“, казао је Британац за Танјуг.

Држављанин Бугарске, који путује из Италије за Бугарску, на граници између Хрватске и Србије чекао је четири сата.

„Свуда су велике гужве, овде чекам већ пола сата, мислио сам да неће бити гужве али ипак се чека и овде“, казао је за Танјуг овај држављанин Бугарске.

Све службе на Граничном прелазу Градина, пре свих Погранична полиција и Царина раде максималним капацитетом већ дуже време како би се прелазак границе одвијао што је могуће брже, уз поштовање свих законских норми и прописа из ове области.

Brnabić: Ostavku nisam podnela zbog kritika opozicije

 

Преузмите андроид апликацију.