Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Оставку нисам поднела због критика опозиције

Оставку на место посланика нисам поднела због критика опозиције, рекла је јутрос председница Владе Србије Ана Брнабић и навела да је оставку код нотара оверила још ујутру на дан када је поднела али је желела да искористи своје право да учествује у скупштинској расправи и да оставку поднесе након верификације свог посланичког мандата.
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

„Критике опозиције показују колико они не познају закон, не познају га чак ни њихови правници. То што сам била као посланик у скупштини није кршење устава јер када је распуштена скупштина распуштена је и влада. Ми смо у техничко мандату, а ја у оставци, није ме бирао садашњи сазив скупштине и ја имам право да будем на листи, да будем бирана и моја је обавеза да верификујем свој посланички мандат“, рекла је премијерка гостујући на РТС-у.

Појаснила је да је поднела оставку јер је сматрала да није у реду да чак ни као премијер у техничком мандату гласа за председника Народне скупштине, иако би то било у складу са Уставом.

Упитана о новом мандатару за састав Владе Србије, рекла је да је то отворена тема и да ће се ускоро чути његово име, као и да ће Србија у наредних неколико недаља добити нову владу.

Brnabić: Sramotno je ono sto smo čuli na proslavi u Kninu

 

Преузмите андроид апликацију.