Početna > Srbija
Srbija

Sve spremno za vežbu „Munjevit odgovor 2021“, TV prenos na RTS 1 od 12 časova

Jedinice Kopnene Vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u punoj su gotovosti za izvođenje združene taktičke vežbe na Privremenom poligonu „Pešter“ po temi „Ojačana taktička grupa u izvođenju napadne operacije“, saopštilo je danas Ministarsvo odbrane.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Vežba će prikazati odlučnost i vatrene mogućnosti snaga Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost države, sadejstvo združenih snaga u izvršavanju složenih vatrenih zadataka i kriznih situacija i borbene mogućnosti sredstava u naoružanju VS iz razvojnog programa Ministarstva odbrane.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Jedinice čiju okosnicu čini Druga brigada kojoj su pridodati elementi drugih sastava Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade uz sadejstvo sa jedinicama RV i PVO u toku ranih jutarnjih časova izvršile su finalne pripreme i čekaju komandu za početak vežbe.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Najsavremenija sredstva Kopnene vojske kao i borbeni sistemi koje razvija naša odbrambena industrija prikazaće vatrenu moć i sposobnost manevra pred državnim rukovodstvom, ali i građanima Srbije koji će na Prvom kanalu RTS imati mogućnost da prate direktan televizijski prenos vežbe na Pešteru, podseća se u saopštenju.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.