Почетна > Србија
Србија

Све спремно за вежбу „Муњевит одговор 2021“, ТВ пренос на РТС 1 од 12 часова

Јединице Копнене Војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде у пуној су готовости за извођење здружене тактичке вежбе на Привременом полигону „Пештер“ по теми „Ојачана тактичка група у извођењу нападне операције“, саопштило је данас Министарсво одбране.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

Вежба ће приказати одлучност и ватрене могућности снага Војске Србије за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност државе, садејство здружених снага у извршавању сложених ватрених задатака и кризних ситуација и борбене могућности средстава у наоружању ВС из развојног програма Министарства одбране.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

Јединице чију окосницу чини Друга бригада којој су придодати елементи других састава Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде уз садејство са јединицама РВ и ПВО у току раних јутарњих часова извршиле су финалне припреме и чекају команду за почетак вежбе.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

Најсавременија средства Копнене војске као и борбени системи које развија наша одбрамбена индустрија приказаће ватрену моћ и способност маневра пред државним руководством, али и грађанима Србије који ће на Првом каналу РТС имати могућност да прате директан телевизијски пренос вежбе на Пештеру, подсећа се у саопштењу.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.