Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Сваки пут кад ударите дете ви остављате трајне последице, ево и које

Физичко кажњавање је чест начин на који родитељи покушавају да успоставе ауторитет над својом децом. Међутим, многи психолози тврде да такав начин васпитавања деце може да остави трајне последице, а магазин је објаснио и које.
Фото: Pexels/Pixabay

Научна истраживања која су објављена у магазину показују да свако животно искуство утиче на развој неуронских мрежа у мозгу. Позитивна животна искуства која произлазе из бриге, јаких односа и емпатије помажу у изградњи позитивних неуронских мрежа, објашњавају психолози. Самим тим, родитељи би свом детету требало да пруже што више позитивних искустава.

Са друге стране, било какво викање, физичко кажњавање и ударање деце ствара само емоционално болна искуства која имају бројне нежељене последице. Осим тога, физичко кажњавање никада не даје жељене резултате.

Студије су показале да физичко кажњавање детета може довести до менталних проблема, као што су анксиозни поремећај, злоупораба алкохола или зависност од опијата. Ударање детета ради постизања одређене дисциплине доводи до:

-губитка самопоуздања

-страха

-бунтовности

-агресивног понашања

-љутње и фрустрације.

Morate isprobati ovaj trik sa aspirinom u vašoj bašti

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке