Ако до сада већ нисте замрзавали лимун, дефенитивно је дошло време да промените навике. Од данас сваки пут кад купите лимун, одвојите неколико комада и убаците их у замзивач и, верујте, нећете се покајати.
Ниске температуре значајно смањују киселост воћа. Као што вероватно већ знате, лимун је изузетно здрав јер садржи витман Ц и јача ваш имуносистем и помаже вашем телу да се бори против инфекција.
Такође, садржи супстанце које регулишу крвни притисак и чак се сматрају корисним за ментално здравље.
Лимун је одличан у борби против стреса и депресије. Замрзавање ће лимун буквално учинити погодним за грицкање.
Разлог зашто смрзнути лимун има другачији укус од лимуна који се чува на собној температури јесте ниво киселости.
Замрзавање лимуна смањује ову киселост. Киселост ће се вратити тек када се воће у потпуности одмрзне. Имајте на уму да лимунова кора садржи од пет до 10 пута (1) више витамина од лимуновог сока и зато је свакако треба искористити, а не само бацити.
Смрзнута кора има невероватан укус. Можете је додати у чорбу, салату, шпагете, чак и у свој омиљени десерт.
Преузмите андроид апликацију.