Pileće nogice su veoma zanemarena namirnica, ali su širom sveta zapravo prava poslastica.
Iako nisu toliko popularne kod nas, odlična su osnova za zdrave, ukusne i hranljive supe koje greju dušu i telo i čuvaju naše zdravlje.
Pileće nogice se sastoje od kože i tetiva, a njihovim dugim kuvanjem nastaje želatinasta supa ili temeljac, koji se može koristiti za oplemenjivanje raznih jela, poput variva, rižota i sosova.
Kada kuvamo pileću supu, najčešće biramo kosti i neke druge delove piletine, ali je manje poznato da suština ukusa zapravo leži u pilećim nogicama.
Zašto su pileće noge dobre?
Osim toga, poznati su po visokom sadržaju kolagena, proteina koji pomaže u održavanju strukture kože, kostiju, zglobova i vezivnog tkiva.
Konzumiranje hrane bogate kolagenom može poboljšati zdravlje zglobova i elastičnost kože.
Bez obzira na to da li volite da jedete pileće batke, uvek možete da pripremite bogatu supu koja se odlično slaže u hladnijim danima.
Preuzmite android aplikaciju.