Почетна > Бизнис
Бизнис

Шумадију у Дубаију представили студенти ФОН-а

Шумадија је препозната као нова дестинација за дигиталне номаде и регион који има богату туристичку понуду, што потврђује и све више “светских путника” заинтересованих да се упознају са овом дестинацијом која нуди одличне услове за рад и одмор, саопштила је јуче Привредна комора Србије.
Фото: PrtSc/Sam Chui/YouTube

Овај регион представили су, на Светској изложби Експо 2020 Дубаи на Павиљону Србије, студенти Факултета организационаих наука (ФОН) из Београда кроз пројекат Топола “Work From Home” Хуб, а промоција је привукла велики број туристичких посленика из различитих држава, као и представника ИТ света.

“Желели смо да представимо Шумадију и Тополу као места богате историје и културе људима који у новим околностима, због пандемије, доста раде од куће или воле да проводе време у природи и искусе нешто ново. Промовисали смо модерне хабове и просторе за рад, али и нова искуства која туристички потенцијал овог региона нуди”, каже потпредседник за спољне односе Case Study клуба на ФОН-у Никола Буњевић.

Секретарка Удружења за туризам ПКС Тијана Маљковић оцењује да је Светска изложба била прилика да туристичка индустрија, која не спада у основне животне трошкове и потребе, већ се на неки начин сматра луксузом, објасни кроз многе пројекције, на разним језицима, потребу човека за сарадњом, повезивањем и откривањем нових занимљивости и авантура.

Подсећа да су на Павиљону Србије и Пословном хабу, у организацији ПКС, представници наше туристичке привреде имали успешне пословне разговоре са компанијама из више од 20 земаља са пет континената, међу којима су Малезија, Оман, Мађарска, Зимбабве, Иран, УАЕ, Аргентина и друге, да су српским привредницима представљене туристичке понуде егзотичних земаља, као и да је потписан Протокол о сарадњи хотелских асоцијација Балкана.

Ima li u Srbiji još uvek trinaeste plate?

 

Преузмите андроид апликацију.