Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ствари које вероватно не перете у машини за прање веша, а требали бисте

Ваша машина за прање веша је спремна за много више од самог прања одеће, пешкира и постељине.
Фото: Pixabay/Antonio_Cansino

Наиме, постоје разне ствари које можете да перете у веш машини, на које сигурно нисте помислили.

Уклоните буђ са пластичних завеса за туширање

Завесе за туширање временом постају буђаве, а када се појаве, можете их опрати (или обичне пластичне завесе за туш) у машину за прање веша. Користите циклус хладног прања и додајте неколико пешкира да би се лакше очистила. Када завршите са прањем, једноставно га осушите на ваздуху тако што ћете га вратити на шипку.

Понекад ставите тепихе из аутомобила у машину за прање веша

Машину за прање веша можете да користите за чишћење подних патосница у аутомобилу, под условом да „нису превелике или тешке“. Такође можете да перете простирке и простирке са гуменом подлогом, попут оних у вашем купатилу, иако то пречесто може довести до тога да простирка изгуби део пријањања. Пробајте ово и са простиркама за јогу, али немојте да користите циклус центрифуге на њима.

Уклоните зној и масноћу са трака за косу

Гумице за косу увек заврше на дну торби, на зглобовима и у коси, и посебно буду прљаве када се знојимо. Користимо их изнова и изнова и зато их је потребно опрати како би уклонили сву масноћу, зној, лак за косу и пјену и свакодневну прљавштину коју акумулирају гумице за косу. Ставите их у малу мрежасту кесу и ставите са другим вешом. Ово се такође односи на сунђере за шминкање за вишекратну употребу.

Saveti zlata vredni: Kako pravilno oprati farmerke, a da ne izgube boju

Преузмите андроид апликацију.