Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ствари које не би требало да радите ако имате корону

Виролози кажу да инфекцију корона вирусом не треба схватати олако. Ако стварно желите да се ваше тело опорави, дајте себи што је могуће више времена за опоравак да бисте се боље опоравили.
Фото: Pixabay/coyot

Међутим, стручњаци упозоравају да апсолутно не треба да радите ако имате корону. 

Не радите од куће

Ако сте болесни од Kовид-19, немојте радити од куће. Да, боље је остати код куће него шетати около и заразити друге људе, али недостатак одмора може знатно продужити опоравак. Одвојите време за одмор и усредсредите се на побољшање, кажу лекари. Сан је једнак имунитету. Не желите да ометате свој имуни систем ни са чим другим.

Спавање и здравље имунитета

Стручњаци кажу да је сан кључан за здравље имунитета и опоравак. У свакој акутној инфекцији – посебно код ковида – одмор је важан. Довољно сна даје имунолошком систему добру равнотежу. Често не желимо да признамо себи чињеницу да када смо болесни, ни ментално не функционишемо добро. Зато би било жалосно да себи дате барем три до пет дана одмора.

Не потцењујте вирус

Чак и ако је ваша корона вирусна инфекција блага, обратите пажњу на то како се заиста осећате. Људи могу бити добро 10 до 12 дана, а онда се изненада јако разболе. Само зато што сте били добро прве недеље, не значи да ћете бити бољи друге или треће недеље. Ваше тело је прилично добро у томе да вам каже шта вам је заиста потребно. Стога, ако се осећате уморно и болесно, вероватно вам тело говори да се „вратите у кревет“.

Рад од куће отежава одмор

Рад од куће постао је норма за многе људе од почетка пандемије, али танка линија између посла и приватног живота код куће може отежати одмор. Ваш посао треба да буде флексибилан, али то је проблем – не контролишете увек када ћете радити.

Zašto je magnezijum važan mineral?

Преузмите андроид апликацију.