Studentski centar Novi Sad produžio je saradnju sa stonoteniskim klubom „Spin“, koji okuplja vrhunske takmičare sa invaliditetom, čija članica je i slavna srpska stonoteniserska reprezentativka, paraolimpijska šampionka Borislava Perić – Ranković. Kuhinja studentskog centra „Novi Sad“ nastaviće da svakodnevno isporučuje obroke uspešnim sportistima iz kluba „Spin“, kako bi nesmetano mogli da se posvete treninzima i osvajanjima novih medalja.
Dogovor o produženju saradnje postignut je tokom današnjeg ručka u studentskoj menzi, kom su prisustvovali direktor Studentskog centra „Novi Sad“ Zoran Martinović, i predstavnici STK „Spin“ Borislava Perić – Ranković, Nada Matić, Sanja Bogunović, Kristina Arančić, Nemanja Ćurić, Marina Minić i trener Zlatko Kesler.
Sportski šampioni zadovoljni saradnjom, studentska menza nastavlja da hranom snabdeva Stonoteniski klub osoba s invaliditetom „Spin“
Borislava Perić Ranković osvajač brojnih medalja na najprestižnijim sportskim takmičenjima istakla je da je ishrana vrlo značajan aspekt trenažnog procesa i da je saradnja veoma važna za članove kluba.
„Sportistima je potrebna razonvrsna hrana, a saradnja sa Studentskim centrom „Novi Sad“ i podrška koju dobijamo kroz obezbeđene obroke omogućava nam da se u potpunosti fokusiramo na treninge i pripreme za nova takmičenja. Zahvaljujući ovoj podršci, lakše je prevazilaziti izazove i nastaviti da donosimo medalje našoj zemlji. Drago nam je što je Studentski centar prepoznao značaj našeg rada i što zajedno gradimo temelje za nove uspehe“, rekla je Perić Ranković.
Direktor SCNS „Novi Sad“ Zoran Martinović istakao je da su kuhinja i restoran studentske menze posvećeni obezbeđivanju raznovrsne i kvalitetne ishrane studentima Novosadskog univerziteta, ali da s posebnim zadovoljstom ostvaruju saradnju sa uspešnim sportistima koji svojim rezultatima promovišu prave vrednosti.
„Produženje saradnje sa Stonoteniskim klubom „Spin“ je vrlo značajno za našu ustanovu. Naši vrhunski sportisti zaslužuju najbolje uslove, a mi smo ponosni što možemo da doprinesemo njihovim uspesima i što naši obroci postaju deo njihovog šampionskog puta“, rekao je Martinović.
Na meniju studentske menze svakodnevno se za sva tri obroka nalazi veliki spisak jela i namirnica, među kojima su više vrsta pica i sendviča, jaja, gibanica, više vrsta peciva, više vrsta sireva, šunkarica, pite, slane palačinke, bečka šnicla, krmenadla, pečenje, ćureće belo meso, svinjski gulaš, šaran, pastrmka, fileta oslića, pileći batak sa karabatakom, ćevapi, ražnjići i mnoga druga jela, kao i više vrsta supa i salata.
Za pripremu hrane godišnje se utroši oko 131 tone različitog mesa i ribe, oko 300 tona povrća i 40 tona voća.
Preuzmite android aplikaciju.