Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Студенти очекују правичну одлуку Етичке комисије Филозофског факултета у Новом Саду, у противном следи наставак блокаде факултета

Етичка комисија Филозофског факултета заседала је данас и са већином гласова донела одлуку да не узме у разматрање захтев и одлуку Студентског парламента да се професору тог факултета и новинару Динку Грухоњићу уручи отказ због „говора мржње“.
Фото: Војводина уживо

Као разлог за ову одлуку Етичке комисије наводи се да захтев није потпун и недостатак одређених формалности, изјавио је Дамјан Вукањац Студент проректор Универзитета у Новом Саду за Војводина уживо.

Продекан Немања Вујић, на састанку Етичке комисије, изразио је неслагање са одлуком, истичући да формални недостаци не умањују суштинску важност захтева и проблема. Као одговор на то, Студентски парламент Филозофског факулетета планира да до краја испуни захтеве Етичке комисије и пошаље све потребне допуне.

Студенти су одлучни да испуне све захтеве Етичке комисије за допуном, сматрајући да је ова одлука само заштита професора Грухоњића. Критикујући спорост етичке комисије и управе факултета у решавању питања говора мржње, студенти најављују да ће, уколико се ситуација не промени, блокирати факултет.

Дамјан Вакањац Студент проректор Универзитета у Новом Саду рекао је да ће Студентски парламент Филозофског факултета испунити све правно формалне захтеве и очекује правичну реакцију од Етичке комисије.

„Следећи корак је да испунимо захтев Етичке комисије и пошаљемо допуну, али и даље инсистирамо да деканица Филозофског факултета прими барем студентске представнике њеног факултета. Да се удостоји да поразговара и саслуша своје студенте, ако већ неће нас са Универзитета и остале. Ректор и други декани су показали да се са нама може разговарати, и од ње очекујемо бар толико. А не да бежи од проблема који је евидентан“, истакао је Вакањац.

Фото: Градске инфо

Brendovi i proizvodi po kojima je poznat Novi Sad

Преузмите андроид апликацију.