Почетна > Индекс
Индекс Свет

Студент са 18 година постао градоначелник

Становници малог места Ерл у источном Арканзасу у Сједињеним Америчким Државама, спровели су изборе за новог градоначелника, а након објављених резултата, за победника је проглашен Џејлен Смит.
студент
Фото: Pexels/Element5 Digital

Џејлен Смит, који је изабран за градоначелника овог малог места, је студент који је са својих 18 година успео да победи у другом кругу избора свог противкандидата Неми Метјуза.

Према потпуним, али незваничним резултатима, освојио је 235 гласова, док је његов конкурент имао 183.

Ерл је градић у округу Критенден у америчкој савезној држави Арканзас. Према последњем попису из 2020. године у овом граду живи 1.831 становник.

Његови родитељи, са којима Смит живи, нису крили своје одушевљење избором младог Џејлена, а он је у изјави, коју је дао Вашингтон посту, рекао је да је његова мајка одушевљења и да не може да престане да плаче.

Млади људи који желе да започну своју политичку каријеру обично хрле у велике градове, али то није случај са Смитом, преноси Вашингтон пост.

Џејлен је у мају месецу завршио средњу школу, а тренутно је уписан на студије на универзитету у Западном Мишигену. Није желео да чека до своје 30 или 40 година да би постао градоначелник, када то може да уради сада.

Predstavnici FTN-a postavili temelje za simulaciju interakcije ljudi i robota

Преузмите андроид апликацију.