Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Стручни скуп „Образовање приступачно свима“ 22. септембра на Универзитету у Новом Саду

Универзитет у Новом Саду, у сарадњи са Свеучилиштем у Мостару, Универзитетом у Сарајеву, Универзитетом у Источном Сарајеву, Универзитетом у Бањој Луци и Универзитетом у Београду, биће домаћин стручног скупа под називом „Образовање приступачно свима“. Скуп ће се одржати у петак, 22. септембра 2023. године, с почетком у 10 часова, у Сали за седнице на првом спрату Централне зграде Универзитета – Ректората (Др Зорана Ђинђића 1, Нови Сад).
Фото: Градске инфо

Заједно са ових пет партнерских универзитета, Универзитет у Новом Саду иницијатор је и један од потписника Споразума о разумевању и заједничком раду на унапређењу услова студирања студената са инвалидитетом. Овим документом универзитети су изразили спремност да заједничким напорима допринесу унапређењу услова студирања студената са инвалидитетом, с циљем повећања броја високообразованих особа са инвалидитетом.

Подручје сарадње укључује академску, научну и стручну сарадњу, која ће се, између осталог, огледати у: развијању регионалне мреже за подршку студентима са инвалидитетом, размени искуства и примера добре праксе, заједничким пројектним активностима, креирању прилика за размену студената, као и раду на институционализацији система подршке и стандардизацији сервиса за подршку.

Скуп је замишљен као стручно-едукативни догађај на ком ће учесници и посетиоци имати прилику да сагледају различите начине за имплементацију сервиса подршке, а све са циљем стандардизације сервиса за подршку и уједначавањем система подршке на универзитетима потписницима споразума.

Заинтересовани за присуство овом једнодневном стручном скупу могу се регистровати слањем својих података (име, презиме, позиција, институција) на мејл адресу ssi@uns.ac.rs, до среде, 20. септембра 2023. године.

Kako da spremite ispite nakon letnje pauze?

Преузмите андроид апликацију.