Почетна > Србија
Србија

Страшно невреме у средњем и северном Банату (ФОТО)

Град Зрењанин и околину синоћ је погодило јако невреме. Град је употребио све противградне ракете, а екипе градске чистоће, комуналне милиције и полиције су од раних часова на теренима.
Фото: Град Зрењанин

У готово свим деловима Баната падала је јака киша праћена грмљавином.

Невреме је погодило и Сомбор, Нови Сад, Сремску Митровицу, али не са последицама које су имали Зрењанин и Кикинда са околином.

Радници ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин, од синоћ интезивно раде на санирању штете, настале као последица невремена.

Јак ветар, уз обилне падавине, ломио је дрвеће, а сломљене гране су падале на коловозе и тротоаре и тиме онемогућавале нормално кретање возила и пешака.

На санирању штете, синоћ су радиле две екипе, тестераши, а од возила коришћен је трактор са приколицом, који је служио за утовар и одношење грања.

Интервенисало се на доста локација, а највише је било посла у Панчевачкој (код Југоремедије), Београдској (код Енмона), Жабаљској, Милетићевој, ул. Деспот Стефана, Гундулићевој, Југ Богдана; насеље 4. јули, Булевар Вељко Влаховић, центар, код дечијег диспанзера, као и на старом Арадачком друму.

Радници су и даље ангажовани на раде на терену, по читавом граду. Екипе ће свој посао обавити у што краћем року, најефикасније могуће. Тренутно раде на уклањању грања, сапупљању разнетог отпада, враћању мобилијара на место и друго.
Фото: Град Зрењанин

Током снажног невремена које је погодило Зрењанин дошло је и до искакања трафостанице са које се електричном енергијом напајају бунарске пумпе на изворишту одакле се град снабдева водом, што је довело до прекида водоснабдевања у целом граду.

Брзом интервенцијом екипа Електродистрибуције трафостаница је враћена у функцију и обезбеђена је електрична енергија неопходна за рад бунарских пумпи, што је довело до тога да око 23 часа у потпуности буде нормализовано водоснабдевање у целом граду.

Због нестанка електричне енергије број ЈКП Водовод и канализација града Зрењанина отворила је телефон за пријаву кварова на јавној водоводној и канализационој мрежи 023/534 097.


Privremeno zabranjen izvoz drvne građe i ogrevnog drveta

Преузмите андроид апликацију.