Почетна > Бизнис
Бизнис

Штрајкови у Британији и даље стварају хаос

Највећи талас штрајкова у Великој Британији у последњих неколико деценија, који је отпочео крајем прошле године, могао би да се продужи током ове године.
Фото: Unsplash/scottsweb

Разлог томе је јер ниједна страна није вољна да одступи од својих ставова, изјавио је јуче председник синдиката британских машиновођа АСЛЕФ Мик Велан.

Велан је указао за Ројтерс да је сада за британску владу постало тешко да пристане на тражено повећање плата, јер веће накнаде због високе инфлације траже запослени у великом броју сектора, али да синдикати неће одустати од оправданих захтева.

Осим радника на британској железници, који су јуче наставили штрајк, обуставе рада отпочели су и здравствени радници, особље пограничних снага и поштански радници тражећи да повећање плата прати инфлацију која је на 40-годишњем максимуму и достигла је 10,7 одсто у новембру прошле године, подсећа британска агенција.

Британска влада позвала је данас синдикате да се врате разговорима, али је поновила да мора да уравнотежи свако повећање плата са потребом за обуздавањем инфлације и контролом потрошње.

Истовремено, синдикат је данас најавио да ће први пут у штрајк ступити и хиљаде радника у Владиној агенцији за животну средину касније овог месеца тражећи повећање плата.

Најављено је да ће запослени ступити у штрајк 18. јануара од 8 до 17 сати.

Svaki novi automobil u Srbiji mora da ima oznaku ekonomičnosti

Преузмите андроид апликацију.