Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Стојановић: Пријају победе, Американци желе реванш меч у Србији

Ако узмемо у обзир све отежавајуће околности које су нас пратиле уочи пута за Лос Анђелес, морамо да будемо презадовољни коначним епилогом, рекао је директор фудбалске репрезентације Србије Стеван Стојановић.
Фото: PrtSc/Twitter/FSS

Србија, у комбинованом саставу, савладала је селекцију САД 2:1.

„Пре свега мислим на незгодан термин и проблеме које смо имали приликом састављања репрезентације. Ниједан клуб није био у обавези да пусти играче и морам да се захвалим још једном свима који су нам изашли у сусрет и схватили значај утакмице у Лос Анђелесу. Мислим да ће овим момцима победа против САД остати заувек у лепом сећању и да нису ништа изгубили тих пар дана колико су одсуствовали са тренинга својих екипа. Напротив, стекли су још једно искуство које ће им пуно значити у наставку каријере“, изјавио је Стојановић за сајт ФСС.

Да се разумемо, ова утакмице је заказана пре три године и неколико пута је одлагана због епидемије коронавируса. Нисмо имали избора, потписан је уговор и морали смо да је одиграмо, додао је он.

„Резултат је био у другом плану, али морам да признам да победа прија и да су момци заиста заслужили похвале за професионалан приступ и понашање током боравка у Америци. Свака им част. Селектор је већ најавио да су многи положили испит и да ће бити у најужем кругу кандидата када крену квалификације за Европско првенство. Имао је шта да види и можда ће већ у мартовском термину неко од ових играча заслужити позив у најјачи национални тим“.

Стојановић је открио и да су Американци затражили реванш меч у Србији.

„Они су мечевима против Србије и Колумбије почели припреме за наредно Светско првенство које ће организовати заједно са Мексиком и Канадом. Нису били оптерећени резултатом, али свакако да су желели победу пред својом публиком. Показали су максимално гостопримство, чему сведочи и сцена у полувремену утакмице када су приредили малу свечаност у ВИП ложи и уручили поклоне члановима наше делегације. Толико су били задовољни да су нам затражили реванш у Србији. Зависи од наших обавеза, али сигурно ћемо се потрудити да им изађемо у сусрет и да закажемо још једну утакмицу на нашем терену“, истакао је Стојановић и захвалио домаћину Ден Тани, као и чувеним кошаркашима Владу Дивцу и Марку Јарићу.

Ziješu propao transfer u Pari Sen Žermen zbog greške Čelsija

Преузмите андроид апликацију.