Почетна > Србија
Србија

Стипендије „Доситеја“ најбољим студентима

Председник Александар Вучић поручио је вечерас најбољим студентима Универзитета у Београду, добитницима стипендија Фонда „Доситеја“, да држава рачуна на њих, а да је на њима да буду најбољи део нашег друштва.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић се у обраћању на свечаности присетио да је и он пре 30-ак година постао стипендиста Фонда за развој научног и уметничког подмлатка, и, како каже, иако није постао ни научник, ни уметник, једну ствар је разумео – да они сада имају обавезу да буду најбољи део друштва.

Најавио је да ће висина стипендије, која сада износи 30.000 динара, бити већа следеће године.

Вучић је рекао да нико не мисли да је држава са 30.000 динара стипендије превише помогла, да је „спасила планету“, нити да су надлежни због тога заслужили ордење и споменике, али је држава урадила једну важну ствар.

„Не зато што ће то вашим родитељима да олакша улагање у вас, јер су они заслужни за ваше успехе, већ зато што то ствара обавезу – да, када добијете ту потврду од државе, видите да држава на вас рачуна, са више одговорности бринете о својој земљи, да се на сваком месту понашате најодговорније“, поручио им је Вучић.

Фото: Танјуг/Горан Кујунџић

Морате да будете најбољи део друштва, да својом марљивошћу, одговорношћу, радом и посвећеношћу увек побеђујете.

„И видећете једно невероватно правило, а то је да ће увек они који су најбољи, бити најбољи. Потребно је да сањате највеће снове, јер без њих нема ни великих дела. Молим да своју озбиљност још унапредите, увећате, како бисте били још успешнији и држава имала још више користи“, рекао је Вучић.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.