Почетна > Србија
Србија

Стефановић и амбасадорка Португалије о ситуацији на КиМ

Председник Одбора за спољне послове Борко Стефановић разговарао је данас са амбасадорком Португације Вирџинијом Пином о раду Одбора, спољној политици Србије и ситуацији на Косову и Метохији.

Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић

Он је замолио амбасадорку да парламентарцима Португалије пренесе да је на Шестој седници Одбора усвојен Предлог о формирању 161 посланичке групе пријатељства Народне скупштине како би се остварили контакти међу народним посланицима две земље.

Стефановић је пренео и да је данас поднео Предлог резолуције којим предлаже хитно усаглашавање спољне политике Србије са спољном политиком Европске уније, у оквиру којег постоји и решење за смањење тензија у јужној покрајини Србије, а коју ће ставити на дневни ред седнице Одбора за спољне послове крајем новембра.

Указао је да је седница Одбора идеално место на којем се мора расправити о две најбитније и горуће теме за српски народ и истакао је да ће и као народни посланик искористи своје право да поднесе овај предлог и Народној скупштини на разматрање у пленуму.

Пина је поздравила иницијативу председника Одбора и истакла да Европска унија представља заједницу која дели исте вредности по питању мира и демократије, те да се поред моралне осуде агресије Русије на Украјину, морају преузети и рестриктивне мере.

Саговорници су разговарали и о медијском дискурсу по питању Русије у Србији, али и недовољном медијском простору за политичаре који не деле мишљење и ставове владајућих странака.

Било је речи и о великом броју руских грађана који пристижу највећим делом у Београд и последицама које се у највећој мери одражавају кроз скок цена некретнина.

Brnabić: Uprkos krizi 2022. odlična za strane investicije

Преузмите андроид апликацију.