Почетна > Србија
Србија

Старовић: Коначно залечен болни раскол

Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изјавио је данас да као државни званичник не може да коментарише одлуку СПЦ да призна аутокефалност Македонске православне цркве, али да као грађанин и верник сматра да је то добра одлука која ће се позитвно одразити и на односе двеју земаља.
Старовић
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Као човек, грађанин и верник заиста сам радостан због чињенице да је СПЦ са црквеном јерархијом у Македонији протеклих месеци водила дијалог у виду братске љубави, који је резултирао споразумом закљученим уз стриктно поштовање канонског права и да је болни раскол дуг 55 година коначно залечен“, рекао је Старовић за Танјуг.

Старовић је додао да је све чему сведочимо посматрано са ширих друштвених аспеката добро и корисно.

Све то, како каже, сведочи о добром пријатељству и братству српског и македонског народа и позитивно ће се одразити на односе две земље.

Старовић је данас говорио на отварању свечаности поводом прославе Дана Африке и Дана пријатељства Србије и Африке,а домаћин свечаности био је амбасадор Марока Мохамед Амин Белаж у име Групе афричких амбасадора и шефова мисија у Србији.

Selaković: U Hrvatskoj u toku brutalna kampanja protiv Vučića

 

Преузмите андроид апликацију.