Почетна > Бизнис
Бизнис

Стање намирница у кући ће пратити апликација

Мобилна апликација UseAllFood, која на српском језику обавештава кориснике о стању намирница у фрижидеру и тако им помаже да бацају мање хране, доступна је од данас грађанима Србије.
Фото: Unsplash/William_Hook

Апликацију је развила домаћа компанија HyperEther из Новог Сада. Све што корисници треба да ураде како би на време искористили намирнице које су купили је да сваког дана фотографишу фрижидер, а апликација аутоматски обрађује информације са фотографије и на основу тога обавештава о стању намирница.

Осим што ће корисницима омогућити да боље планирају набавку и спремање хране, циљ ове апликације је и да помогне у смањењу количине отпада од хране у домаћинствима.

Иницијатива UseAllFood (Zero Food Waste Household) за смањење отпада од хране, коју спроводи компанија HyperEther изабрана је као једно од најбољих решења на јавном позиву „Изазов за управљање био-отпадом”, који је организовао Програм Уједињених нација за развој у Србији (УНДП) у партнерству са Министарством заштите животне средине Србије, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА).

Колико хиљада година је стара конзумација дувана прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.