Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Стално вам на грудњаку испада жица? Ево како то можете спречити

Тиктокерка Џенифер Варнес је због тога објавила видео на свом ТикТок налогу и објаснила зашто испада жица и како то можемо да спречимо.
Фото: Unsplash/Uliana Kopanytsia

„То ми се стално догађало са грудњацима, тако да чак имам и ожиљак где ме жица боцкала и разрезала ми кожу“, напоменула је Џенифер у видеу.

Први разлог је, открива, ношење грудњака у погрешној величини, поготово превеликих. Грудњак који је превелик се, каже, много помера по телу што узрокује трење па се брже троши због чега му испадне жица. Зато је важно да се добро измерите и купите грудњак у величини која вам заиста одговара, саветује.

Други разлог је тај што грудњак вероватно погрешно перете. Препоручује се да се грудњаци перу ручно, али с обзиром на то како за то мало ко има времена, поделила је и савет.

Она своје грудњаке стави на хладан циклус прања, на поставку за осетљив веш, а када их извади из машине не ставља их у машину за сушење веша, јер их тако може оштетити, већ на сталак за сушење одеће.

Међутим, ако уз све то из грудњака извири жица, постоји и неколико савета како да га спасите. Један каже да врх испале жице омотате лепком, а када се осуши, гурнете је дубоко назад у грудњак.

Потом рупицу у којој се налази жица, напуните лепком, сачекајте 10-ак минута и потом стисните.

Други савет је да на место где жица извири залепите комадић хируршке лепљиве траке у боји коже. У апотекама потражите траку израђену од издржљивог, водоотпорног материјала који се неће брзо истрошити.

Кад се трака временом истроши, једноставно залепите нови комадић и жица вас неће пробадати.

Da li znate zašto neke majice i džemperi imaju V-izrez?

Преузмите андроид апликацију.