Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Шта вас очекује за викенд у Новом Саду? (1. и 2. октобар)

Овог првог октобарског викенда се морате препустити и уживати свим чулима у вину, грожђу, доброј храни и још бољој музици. Немојте имати грижу савести, од понедељка ћемо на дијету! Овај викенд је за уживање.
Фото: Градске инфо

Метеоролози најављују лепо време, са повременим падавинама, али ће бити топло. Максимала дневна температура до 27 степени, тако да кишобран у руке и правац у провод са пуно вина.

А знамо сви где се у нашем граду пије најбоље вино, наравно у Сремским Карловцима.

Јуче је почела манифестација „Карловачка берба грожђа“ и трајаће до  2. октобра.

Традиционални „Грожђебал“ ће и ове године окупити произвођаче грожђа и вина, а током дана и вечери предвиђен је забавно-музички програм. Ове године очекује се и забавни програм за најмлађе посетиоце – богат сценски наступи, аниматори, мађионичар, представе и разне креативне радионице. Посетиоци ће моћи да уживају у музици Неверних беба, Жељка Васића и новосадске групе Апсолутно романтично.

За време трајања „Грожђебала 2022“ у Сремским Карловцима  аутобуски превоз до тог места одвијаће се по редовном реду вожње, с тим да ће од 17:00 часова поласци бити појачавани додатним превозним капацитетима.

Фото: PrtSc/Facebook/Grozdjebal
На добро познатој локацији, плато испред Спенса, свим суграђанима и суграђанкама ће се за викенд, представити произвођачи цвећа, садница и опреме за хортикултуру, произвођачи меда и хране.

Новосадска цветна пијаца ће поред излагача са цвећем, садницама и опремом за хортикултуру бити употпуњена са излагачима меда и здравствено-безбедне хране.

Радно време:
  • Субота, од 8.30 до 18.00 часова.
Традиционални фестивал добре хране биће одржан за викенд, 1. и 2. октобра, у атријуму „Биг“ шопинг центра и на њему ће вам се представити одабрани произвођачи разноврсне хране.
Фото: PrtSc/bigcenters.rs

Излагачи ће вас обрадовати својим вештинама кувања по старим породичним и иновативним рецептима.

Предлажемо вам да  овај викенд не кувате у својим кућама, већ да резервишете дан за дружење на овом догађају где очекујете богату ризницу посластице за свачије непце.
Наши најмлађи ће ове суботе од 11:00 часова моћи да крену у Позориште младих погледају представу „Потрага за плавим зецом“. Сваком детективу који трага за плавим зечевима потребни су: Спремност да се крене у потрагу! Добра опрема! Тачан план! И запамтите, потрага никад не престаје!
Фото: Градске инфо

Док их у недељу од 11:00 часова на истом месту очекује „Палчица“ и од 19:30 очекују „Три мускетара“.

У суботу 01. октобра посетите Театрић Музеја Војводине. Васа је видео Јуцу на вашару и заљубио се. Да ли му је љубав узвраћена и ко је проводаџија Станоје сазнајте у луткарској представи Ау што је лепа млада.

У недељу 02. октобра у 11 часова, на музејској играоници, сазнаћемо како су људи у  праисторији ловили рибе. У креативном делу правићемо пецаљке и рибице.

Програми су намењени деци узраста од 5 до 10 година. Због ограниченог броја места пријаве су обавезне за оба програма на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије на Новосадском сајму трајаће све до недеље, 02. октобра, ако га нисте посетили овај викенд је идеална прилика.

У суботу 01. октобра на Новосадском сајму у Мастер центру на штанду ЈП НП Фрушка гора биће организован породични дан „Family nature day“ – Фрушкогорски пикник.

У аутентичном амбијенту природе Националног парка Фрушка гора уз сарадњу Туристичке организације Нови Сад и ЈП „Војводина шуме“ најмлађи посетиоци (али и сви остали) биће у прилици да се упознају са импозантом 3Д поставком биодиверзитета Србије која се простире на преко 500м², опробају у стреличарству, вожњи бицикла (еко-електричних и „обичних), упознају нове другаре, уживају у природним органским соковима и специјалитетима најпопуларнијих новосадских и фрушкогорских произвођача слаткиша и сланиша.

Презентације 3Д биодиверзитета одржаће се у 11:00, 13:00,  и 15:00 часова (25-35мин)
Фрушкогорски пикник траје од 10.30 – 17.00 часова.

Заинтересовани за презентацију потребно је да се пријаве до 10:00 часова у суботу на број телефона 064 8377111.

Култни рокенрол бенд Партибрејкерс наступиће у СКЦНС Фабрици 1. октобра и овим концертом, са новосадском публиком, прославити 40 година постојања.

Ако нисте купили карте, вечерас ће улазнице моћи да се купе и на билетарници Фабрике по цени од 1.800 динара.
Врата Фабрике отварају се у 19:00 часова. Концерт ће почети у 21:00 часова.

Рамбо Амадеус, након паузе проузроковане корона вирусом, започиње серију јавних проба по клубовима који имају традицију живе свирке. Једна од првих јавних проба десиће се у новосадској Герили у суботу, 01. октобра.

Према речима његовог Императорства, наступ у Герили неће окарактерисати као концерт него као јавну пробу са својим Винетуима у којем жели интеракцију са публиком како би додатно усавршавао програм. Провод са Рамбом је загарантован.

Док је субота за провод и журке, недеља је за спорт и активности. У недељу, 2. октобра, у 17:00 часова, на стадиону „Карађорђе“ одиграће се фудбалска утакмица између екипа „Младости – ГАТ“ из Новог Сада и „Црвене звезде“ из Београда.

Драге жене док су вам мужеви на утакмици свратите до Променаде, али овај пут не у куповину већ на преглед. Нема изговора прегледи су бесплатни!

Фото: Pixabay/marijana1
У суботу 1. октобра у 18 часова, па све до среде 4. октобра, испред ТЦ “Променада“ биће постављена мобилна ординација за преглед дојки “Буди храбра – прегледај се“.

А ако сте планирали да одете до Врдника овог викенда, онда имамо одличне вести за вас. Од 1. октобра мења се траса међумесне аутобуске линије број 86 Нови Сад – Врдник. Уместо садашњом трасом преко Старог Раковца, аутобуси ће у оба смера саобраћати Гребенским путем преко Иришког венца. Изменама ће грађани добити адекватнији превоз до Врдника и тамошњих бањских капацитета, као и могућност лакшег одласка до Иришког венца и кориштења туристичких потенцијала Фрушке горе.

Уживајте!

Novosađani znate li šta je „Marketplace“?

Преузмите андроид апликацију.