Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Шта вас данас очекује у Новом Саду? ( Уторак, 25.10.2022.)

И како је јучерашњи понедељак био специфичан по екстремно топлом дану за ово доба године, и уторак нам доноси нешто другачије и неуобичајено.
Фото: Градске инфо

Из Србије и већег дела Европе данас 25. октобра моћи ће да се посматра делимично помрачење Сунца. Ми Новосађани можемо да испратимо делимично помрачење Сунца са Петроварадинске тврђаве.

Астрономско друштво Нови Сад (АДНОС) организује посматрање делимичног помрачења са Петроварадинске тврђаве. Окупљање почиње у 11:00 часова код сата на тврђави.
Фото: Pixabay/ipicgr

Делимично помрачење сунца – да ли га, и како, смете гледати? Погледајте ОВДЕ све детаље.

Ево шта још вас очекује овог уторка у нашем граду.

Метеоролози најављују 22 степена, али и могуће пљускове па се надамо да ће временске прилике дозволити да се делимично помрачење лепо види како са Петроварадинске тврђаве тако и из осталих делова града.

Данас у 12:00 часова се у централној згради Музеја Града Новог Сада на Петроварадинској тврђави отвара изложба “Тврђава“.

Ова предивна изложба посвећена је архитектури која већ три века живи на простору Петроварадина.

На овај начин публици је представљен континуитет живота све од старијег каменог доба, па до краја 18. века.

Овом приликом, такође, ће по први пут бити изложени археолошки налази добијени у ископавањима спроведеним ове године.

Изложба је реализована уз помоћ Историјског архива града Новог Сада и Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада.

Фото: Градске инфо

У Српском народном позоришту можете погледати две представе:

Представа „Тартиф (комично у класичном)“ можете је погледати на сцени Пера Добриновић од 19:00, док на сцени Јован Ђорђевић можете погледати балет „Ромео и Јулија“ на програму је фестивала НОМУС. Реч је о изведби шпанске луткарске групе „Per poc puppet company“ од 20:0 часова.

Вођења кроз изложбу „Уметност за све” у оквиру пројекта „Упознајте културну баштину свим чулима” одржаће се 25. октобра у Холу Ректората Универзитета у Новом Саду.

Поједине улице у граду ће остати без струје због планираних радова. ОВДЕ погледајте које.

Као и сваки уторак и овај је уторак у биоскопу је дан за филм по сниженој цени. Искористите предности и уживајте уторком уз кокице и филм.

Уживајте!

Šta je „boćanje“ i gde se u Novom Sadu možete oprobati u ovom sportu?

Преузмите андроид апликацију.