Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Шта вас данас очекује у Новом Саду? (Понедељак, 17.10.2022.)

Сви знамо колико је тешко после викенда и одличног провода кренути у радну недељу. Али миришљва купка и спа угођај су идеалан ритуал за недељно вече. Ако то нисте одрадили синоћ, пробајте следеће недеље и верујте лакше ћете упловити у недељу пуну посла и обавеза. Понедељак ће изгледати као најсрећнији дан на свету након недељног угођаја.
Фото: Градске инфо

Ако се питате шта вас очекује овог понедељка у Новом Саду, ми смо ту као и увек да вам кажемо и откријемо сва дешавања овог понедељка.

Данас се наставља михољско лето, сунчано време, уз температуре од 8 до 23 степена.

Почињу радови на реконструкцији канализационе мреже на Подбари, односно радови на реализацији Релевантног Анекса бр. 70 у оквиру Пројекта „Чиста Србија“.

Овим радовима ће бити обухваћене улице Скерлићева, Златне греде, Милована Видаковића, део улице Ђорђа Јовановића од Златне греде до Косовске и део Улице Саве Вуковића од Скерлићеве до Земљане ћуприје.

Део Булевара Михајла Пупина од понедељка затворен на десет дана.

Наводи се да ће се радити на деоници од раскрснице са Улицом Жарка Зрењанина до Трга незнаног јунака код моста „Дуга“.

Наведени део булевара ће бити потпуно затворен за саобраћај у периоду од 17. до 27. октобра с напоменом да ће режијске саобраћајнице, силазак и успон на мост бити проходне.

Будући да је ова саобраћајница врло прометна молимо суграђане за стрпљење и поштовање сигнализације и колико је могуће да у периоду извођења радова бирају заобилазне правце.

Због поменутих радова на санацији коловоза у делу Булевара Михајла Пупина, од раскрснице са улицом Жарка Зрењанина до навоза на мост од 17. до 31. октобра аутобуски саобраћај одвијаће се измењени начин. Привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број 3, 3А, 6, 9, 9А, 60, 61, 62, 63, 64 и 69.

Фото: Градске инфо
Од 17. октобра (од  7 часова) привремено ће бити измењене трасе линија 51А, 51Б и 52. Због реконструкције коловоза у ветерничкој Улици краља Петра I, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
Нови Сад – Ветерник

Аутобуси ће саобраћати редовном трасом (трасом линија 51А, 52) до кружног тока у Ветернику (2. излаз), затим Улицом краља Александра до Школске улице (завршно-полазног стајалишта).

На измењеном делу трасе користиће се привремено аутобуско стајалиште у Улици краља Александра 4.

Ветерник – Нови Сад

Аутобуси ће саобраћати од Школске улице редовном трасом, кружним током настављати Новосадским путем и редовном трасом до Новог Сада (траса Л-52).

Поласци линије 51б, преко Сајлова за Ветерник, као и поласци из Ветерника линије 51а преко Сајлова, неће саобраћати за време трајања радова.

Планирано време извођења радова је 17. 18. и 19. октобар.

Иако чини се доста измена саобраћаја и измена аутобуских траса, преживећемо ми то. За који дан ћемо имати поправљене улице и брзо ћемо заборавити да смо морали да идемо на посао неким околним улицама, а не оним којима смо навикли. Зато не брините већ гледајте да се вечерас проведете уз смех и добру атмосферу. Где то да урадите?

Знамо сви, у Дому културе!

Вечерас се у Дому културе дешава догађај који се по први пут организује у нашем граду, „StandUpFest“.

Фото: PrtSc/Facebook/Dom kulture

Дакле, у Новом Саду имамо премијеру фестивала који се већ устоличио у један од најзначајнијих фестивала „stand up“ комедије у региону и по 12. пут се одржава у Београду. Званично новосадско отварање фестивала је у понедељак, 17. октобра у Дому културе када је на програму New York comedy night. Наступ је на енглеском језику.

Карте за фестивал можете купити на продајним местима „Gigstixa“ као и онлајн.

Ако сте хедонисти и гурмани онда правац Лиманска пијаца. Вечерас се на пијаци одржава „Отворена кухиња“.

„Отворена кухиња“ настала је из жеље да се на отвореном простору окупе ствараоци највећих гастрономских делиција како би што већи број хедониста имао прилику да их дегустира и у њима ужива. Највештији кувари стављени су пред стваралачки изазов, а Новосађани, путници намерници и случајни пролазници доживеће гастрономско задовољство за памћење. Сви који желе да кувају, продају своје специјалитете, али и да се бескрајно добро забаве, добродошли су на овај јединствени догађај.

У Српском народном позоришту можете погледати две представе:
Фото: Градске инфо

На  камерној сцени од 20:30 је „Вишњик“.

Док је на сцени Пера Добриновић од 19:30 час представа „Фалстаф – веселе жене Виндзорске“

Карте за представе можете купити на благајни СНП-а и онлајн.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Koliko znate o spomeniku balerine ispred Srpskog narodnog pozorišta?

Преузмите андроид апликацију.