Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Шта вас данас очекује у Новом Саду? (Четвртак, 20.10.2022.)

Четвртак је! Онај осећај када знате да се викенд ближи, и некако не можете да објасните зашто сте срећнији, насмејанији и имате више полета данас. Чак сте и духовитији данас, тако вам се чини. А и колега којег не можете очима да видите је симпатичан данас, то је зато што знате да ће ускоро викенд и да га нећете видети два дана. Четврком је све боље, зар не?
Фото: Градске инфо

Данас је и време добро, тако да где год да кренете данас обуците се лаганo, жива у термометру ће достићи 20 степени.

Куда вечерас? Шта радити у току дана? Шта се дешава у Новом Саду? Шта ме данас очекује у Новом Саду? Где да одведем клинце? Где да пошаљем мужа? Шта ћу са женом?

Ево одговора на сва питања:

Фудбалери Војводине ће данас од 19:00 часова на стадиону Карађорђе угостити фудбалере Црвене звезде. Дођите да навијате!

Љубитељи класичне музике могу да уживају наредних седам дана у фестивалу класичне музике. Данас почиње „Номус 22″. Овогодишњи фестивал свечано отвара Војвођански симфонијски оркестар вечерас, 20. октобра у 20 часова у новосадској Синагоги.

Фото: НОМУС 2022

Међународни фестивал класичне музике Новосадске музичке свечаности (НОМУС) одржава се сваке године и траје од 7 до 10 дана. Реч је о фестивалу са завидном, дугогодишњом традицијом. Захваљујући смишљено одабраном програму и квалитетним интерпретацијама чувених уметника, не само с наших простора, већ и из иностранства, Нови Сад је сваке године током трајања фестивала, престоница на међународној музичкој мапи.

А ако сте се ужелели добре музике онда је данас ваш дан. Вечерас у Дому културе врсна певачица по први пут пева Новосађанима. Бојана Стаменов, позната као српска Арета Франклин, једна је од најквалитетнијих вокала српске музичке сцене. Са својим блуз бендом под називом Бојана Стаменов бенд наступа од 22:00 часа.

Фото: PrtSc/Facebook.com/domkulturens

4. дан фестивала „StandUpFest“ нам доноси премијеру црног хумора за сезону 2022/2023!. Премијеру „Црни хумор“ 2022 – 2023 можете погледати од 19:30 часова у Дому културе.

Наступају:

Илија Петровић
Вук Вујачић
Мишо Бабић
Радомир Несторовић
Иван Николић
Никола Радојловић
Вече води: Немања Димитријевић

Цена улазнице је 1.200 динара.

Улазнице за концерт Бојане Стаменом и улазнице за фестивал можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ и онлајн.

Фото: Градске инфо
У Српском народном позоришту можете погледати представу „Појачало и гитара“ у 20:30 на Камерној сцени.

Карте за све представе СНП-а можете купити на благајни СНП-а и онлајн.

Док наши најмлађи могу уживати у Позоришту младих у представи „Чаробница из улице Бонжур„. Дечија представа биће одиграна у 18:00 часова.

Ова необична прича догодила се у једној необичној улици која се звала Улица Бонжур.

Шта је то чудно? Необичан назив за необичну улицу у необичној причи.

Ова улица је била предивна улица, а људи у њој су били јако срећни, и волели су се као браћа. Једнога дана у улици Бонжур изненада се појавила зла чаробница.

Фото: PrtSc/visitns.rs

Поводом рођендана Петроварадинске тврђаве Атеље Мишков отвара врата новим полазницима на часовима вајања, сликања и крафта у четвртак 20. октобра у 18:00 часова. Планирано је креирање модела Тврђаве у глини. Место одржавања: Атеље 15 Петроварадинска тврђава (доња тераса код осматрачнице) Атеље Милене Мишков. Радионица је намењена деци од 6 до 14 година.

Фото: PrtSc/Facebook

Још једна бесплатна радионица ће се одржати у просторијама  Музичких радионица Престо.

Бесплатне едукативне музичке радионице ће се одржати данас, 20. октобра и у петак 21. октобра у просторијама омладинског креативног центра Окце на адреси Браће Јовандић бр. 7 у Новом Саду.

Распоред радионица можете погледати на Фејсбук страници организатора.

Љубитељи кратког филма ће имати прилику да у Дигиталном омладинском центру (Војводе Путника 1) погледају избор најзанимљивијих краткометражних филмова из Аустрије за 2021. годину.

Предавање „О психоанализи Николе Тесле”. Које су манифестације у понашању Николе Тесле инспирисале психоаналитичаре да пишу о њему, говориће проф. Милан Попов, у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду (Војводе Путника 1), с почетком у 17.30 часова.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Завршени су радови у ветерничкој Улици краља Петра I, чиме су се стекли услови за повратак аутобуса на линијама 51Ам 51Б и 52 на редовне трасе од синоћ од 20:00 часова.

Уживајте!

Kako se na novosadskim ulicama menjao ideal lepote?

Преузмите андроид апликацију.