Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта вам пас говори када окреће задњицу према вама?

Да ли ваш пас користи тренутак када га чешкате по ушима и мазите по глави као позив да се окрене и покаже вам своју гузу? Можда чак користи ову прилику да вам седне на ногу или крило?
Фото: Градске инфо

Ако вам све ово звучи добро познато, вероватно се питате шта му значи ово смешно понашање.

Испоставило се да постоји веома сладак одговор на питање: „Зашто мој пас окреће задњицу према мени?“ – Вероватно зато што вам бескрајно верује!

– Наши пси су веома љубазна и привржена створења, али показују наклоност много другачије него ми, људи – рекла је за „The Dodo“ Анмари Моуча, лиценцирана ветеринарска сестра из Dodo-а.

– Један од начина на који то раде је окретање леђа према нама. Када се ваш пас окрене према вама, он је у „рањивој“ позицији. То значи да не могу да се одбране од вас ако нису суочени с вама. Дакле, када вам окрену леђа, верују да их нећете повредити – каже Анмари.

Постоје и други разлози због којих пси окрећу своје задњице ка вама. Пси имају мирисне жлезде, које се називају аналне жлезде, у задњици и користе их да својим мирисом обележе територију.

– Сваки пас има јединствен мирис. Због тога, када видите да се два пса сретну, они обично њуше једно друго. То је у основи њихова верзија руковања. Када вам ваш пас покаже своју гузу, можда покушава да вас „означи“ као свог, својим мирисом – додаје Анмари.

За неке псе постоји једноставан разлог зашто вас гуркају својом гузом – само желе да их почешете.

Многи љубимци воле када их људи чешкају изнад основе репа, а посебно што ово место може бити незгодно за псе, јер не могу да га дохвате како би се сами почешали кад их сврб.

Сада знате – следећи пут када вам ваш четвороножни пријатељ окрене задњицу, вероватно покушава да вам каже да верује и да брине о вама. И можда ће желети пар минута чешкања.

Sastanci „na slepo“: Šta da radite kad izađete sa potpunim strancem

Преузмите андроид апликацију.