Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Састанци „на слепо“: Шта да радите кад изађете са потпуним странцем

Покушајте да идете без предрасуда и будите отворени.
Фото: Pexels/Džiana Hasanbekava

Ако сте се икада запитали како да изађете на састанак „на слепо“ и да ли се усудити, постоји низ стандардних радњи које то искуство чине пријатнијим и успешнијим.

Уз неколико упутстава о томе шта да кажете, где да идете и како да се опустите, имаћете забаван први састанак.

Уобичајени савет који се даје самцима који траже партнера је да питате пријатеље да ли вам могу помоћи. Ово је фантастична идеја, јер тако упознајете људе о којима неко већ нешто зна. Такође поставља јасну намеру – ако сретнете некога на забави, можда нећете знати да ли је доступан за везу.

Када вам је заказан састанак „на слепо“, ваши пријатељи би требало да прво све то провере. Знаће да ли имате заједничке вредности, интересовања или укусе, и ако је одговор потврдан то значи да ћете можда бити сјајан пар. И зато многи састанци „на слепо“ резултирају браковима и везама.

Шта треба, а шта не треба радити пре састанка?

Састанак „на слепо“ је увек први састанак, али први састанак није увек састанак „на слепо“. Ако сте се већ дописивали или се срели негде, то се не рачуна као састанак „на слепо“. То мора бити неко кога никада раније нисте срели, што значи да то мора да организује неко други. Пре него што уопште кренете на састанак, постоје неке ствари које морате – и не смете да радите.

Сазнајте где идете и како ћете моћи да препознате другу особу. Или нека вас пријатељи одведу тамо.

Питајте колико добро познају ову особу. Ако је то неко са ким су се тек повезали, али су мислили да бисте могли да се сложите, одлично. Али ви то морате да знате, да бисте разумели да особа са којом ћете изаћи још није правилно проверена.

Држите се јавних места и истог безбедносног кода као да упознајете некога онлајн. Ако је то неко стварно близак вашим пријатељима можете себи приуштити да будете мање опрезни.

Покушајте да идете без предрасуда и будите отворени. Дођите на време или мало раније, да не делујете непристојно ако касните.

Шта не би требало да радите на састанку „на слепо“?

Никада немојте бити непристојни или увредљиви. Немају сви исте границе. Немојте форсирати своје мишљење о ономе са ким сте на састанку, нити чинити било шта да се он/она осећа непријатно. Увек се понашајте према другима онако како бисте желели да се према вама понашају и покушајте да се ставите на њихово место.

Немојте на њега/њу гледати као на некога коме сте ви последња шанса, јер сте у истој ситуацији.

Попијте пиће, поједите нешто и забавите се и сетите се да ако ово не успе, треба остати у нормалном односу уколико се деси да се поново нађете у заједничком друштву.

Ljubavni konsultant otkriva od kakvih muškaraca žene beže

Преузмите андроид апликацију.