Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта треба да се уради да би се обезбедио максималан животни век нашег јогурта?

Када се јогурт отвори, на његов рок трајања утичу различити фактори, укључујући услове складиштења, адитиве и врсту јогурта.
Фото: Pixabay/Daria-Yakovleva

Међутим, као и код већине прехрамбених производа, овај временски оквир може варирати.

Отворени јогурт може да издржи од 7 до 10 дана у фрижидеру, али морате поштовати нека правила.

Дакле, шта треба да се уради да би се обезбедио максималан животни век нашег јогурта?

Дуготрајност неотвореног јогурта у великој мери зависи од правилног складиштења, а да би се максимизирао рок трајања, кључно је држати посуду за јогурт чврсто затворену када се не користи.

Излагање ваздуху може подстаћи раст бактерија и угрозити квалитет јогурта, али је такође неопходно хлађење, јер помаже у успоравању раста микроорганизама који могу довести до кварења.

Чување јогурта на константној температури од приближно 4 степена кључно је за одржавање његове свежине.

Важно је нагласити да присуство адитива и конзерванса у појединим маркама јогурта може утицати на њихову дуготрајност након отварања.

Неки јогурти су обогаћени додатним пробиотицима који могу деловати као природни конзерванси, продужавајући рок трајања производа.

Најбоље је да сами процените. На крају крајева, потрошачи морају да користе своје расуђивање и да се ослоне на знакове као што су мирис, укус и изглед.

Кварење се манифестује кроз непријатне мирисе, необичне текстуре или присуство буђи. Ако постоји било који од ових показатеља, баците јогурт!

Potopite suve smokve u vodu i saznaćete sve njene blagodeti

Преузмите андроид апликацију.