Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта све осим зуба може да очисти паста за зубе?

Иако паста за зубе може бити користан алат за чишћење или чак поправку ствари, не можете користити било коју. Ако ћете за чишћење користити пасту за зубе, важно је да користите белу пасту за зубе.
Фото: Pixabay/ PhotoMIX-Company

Немојте користити пасту за зубе у облику гела, пасту за зубе са угљеном, дечју пасту за зубе у боји или пасту за избељивање зуба за било какве задатке чишћења, јер боје или средства за избељивање могу изазвати неповратна оштећења. Посебно је важно да не користите пасту за зубе са формулом за избељивање јер састојци могу да имају ефекат избељивања на све што садржи боју, преноси БХГ. Помоћу пасте за зубе можете очистити следеће ствари.

Бакар

Користите пасту за зубе у комбинацији са меком крпом за полирање бакра и уклањање мрља. Утрљајте пасту за зубе на метал нежним кружним покретима – мрља ће се покупити на тканини. Када бакар поново засветли, исперите топлом водом и осушите чистом крпом. Ако је бакар већ таман, нанесите пасту за зубе и оставите је на бакру неколико минута пре испирања и полирања.

Бојице и маркери

Већина родитеља се вероватно сусрела са уметничким делима својих малишана на зидовима, подовима, намештају и другим тврдим површинама. Мрље од бојица и фломастера можете уклонити пастом за зубе тако што ћете нанети малу количину на мрљу, а затим кружним покретима трљати влажну крпу од микровлакана.

Грејани уређаји за обликовање косе

Врући алати који се користе за обликовање косе, као што су пегле за косу, пегле за косу и врући чешљеви, могу временом развити лепљиве, гумене наслаге. Користите пасту за зубе да уклоните такве наслаге – уља која се природно налазе у коси и мртвој кожи. Нанесите пасту за зубе на суву крпу и снажно протрљајте површину да бисте уклонили мрљу. Затим обришите пасту за зубе и остатке производа влажном крпом и оставите стајлер да се осуши пре употребе.

Одмагљивање фарова аутомобила

Ако фарови вашег аутомобила сијају мало слабије него раније, користите пасту за зубе да их исполирате. Исцедите малу количину пасте за зубе на влажну крпу од микровлакана или сунђер и снажно трљајте фарове кружним покретима да бисте уклонили прљавштину, катран, инсекте и изгладили мале огреботине. Затим обришите фарове чистом, влажном крпом.

Огреботине на кожи и вештачкој кожи ципела 

Ставите мало пасте за зубе на меку крпу и нежним кружним покретима утрљајте је у огреботину. Затим очистите ципелу и осушите је меком крпом.

Мирис хране

Упорни мириси хране на рукама, даскама за сечење и у посудама за складиштење хране могу се брзо уклонити пастом за зубе. Једноставно замените пасту за зубе сапуном за руке или посуђе и оперите и исперите као и обично. Осим мириса, паста за зубе ће на исти начин уклонити и мрље од кафе и чаја са шољица.

Спречите замагљивање огледала

Утрљајте малу количину пасте за зубе на огледало, а затим је обришите непосредно пре купања – то ће спречити да се магла залепи за стакло.

Типке клавира

Модерне клавирске типке су направљене од пластике, док старији клавири имају типке од слоноваче. Обе врсте клавирских типки се могу безбедно очистити од прљавштине и уља које се преноси са наших руку током свирања. Користите стару четкицу за зубе да нежно очистите типке, а затим их обришите благо влажном крпом.

Uklonite masnoću i prljavštinu sa vrata rerne sa samo dva sastojka

Преузмите андроид апликацију.