Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Протеински ручак

Оброк богат протеинима.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  • 400 грама печене пилетине
  • 200 грама јечма
  • 2 литра бистре пилеће супе
  • 2 шаргарепе
  • 1 штап целера
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1 празилук
  • 1 чен белог лука
  • со
  • бибер
  • уље
  • свеж першун
Припрема:

Загрејте мало уља, па динстајте шаргарепу исечену на мање комаде док не омекша. Требаће вам око три минута. Додајте очишћени и исецкани целер и празилук, па динстајте око два минута. Затим додајте сецкани бели лук и динстајте око 30 секунди. Тостирајте суви јечам на уљу око један минут, па додајте и то. Све заједно прелијте бистром пилећом супом, посолите и побиберите по укусу. Оставите да се све заједно кува двадесетак минута на ниској температури. Пилетину исецкати, па ставити у шерпу и све заједно кувати још десетак минута, док се месо не загреје, а јечам термички обрађен до краја. На крају кувања додајте лимунов сок и свеж першун, по потреби посолите и побиберите. Послужите топло уз парче хлеба.

Пријатно!

Evo kako da napravite ukusan rižoto a da ima 300 kalorija manje!

Преузмите андроид апликацију.