Osim mesa, ribe i povrća, vaš zamrzivač voli i čitav niz drugih namirnica, a da toga niste ni svesni.
U zamrzivač, između ostalog, možete staviti i neke ne baš uobičajene stvari. Uz smrznutu piletinu, seckano povrće i svežu ribu, na ovom zaleđenom mestu možete pronaći, između ostalog, vino, mleko, pa čak i jaja…
Ostatak vina može da stoji u zamrzivaču do šest meseci, a možete ga čuvati u kalupu za led i u manjim količinama dodati u sosove i variva.
Putera nikad dosta
Čuvajte ga u originalnom pakovanju ili stavite u kesu sa patent zatvaračem i čuvajte u zamrzivaču šest meseci. Pre upotrebe ostavite puter na sobnoj temperaturi da omekša i koristite ga po potrebi. Isto možete učiniti i sa domaćim začinjenim puterom.
Mleko možda nije prvi izbor kada je u pitanju zamrzavanje, ali ako imate specijalno mleko na zalihama koje ne možete da nabavite u svakom trenutku, stavite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču.
Mleko može da stoji u zamrzivaču do tri meseca, a nakon odmrzavanja u njemu se mogu pojaviti sitne fleke.
Ne brinite, nije se pokvario i biće odličan dodatak vašim planiranim jelima i pićima.
Bademi, orasi i lešnici mogu da stoje u zamrzivaču do dve godine, u zavisnosti od vrste i starosti voća pri čuvanju.
Sveže začinsko bilje poput bosiljka, kopra ili peršuna čuvajte u zamrzivaču najviše šest meseci, već iseckano.
Možete ih koristiti u bilo kom trenutku, tako da će vaša jela uvek imati sveže ukuse.
Hleb možete zamrznuti tri meseca, dok će sveža jaja u zamrzivaču trajati do godinu dana.
Izlomite ih, pomešajte sa malo soli i šećera, pa ih odložite u plastične posude ili kese i stavite na bezbedno mesto.
Preuzmite android aplikaciju.