Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта се деси у вашем организму ако поједете кашику меда пред спавање?

Meд је веома здрав за јело и сви смо то учили од малих ногу, али да ли знате шта се дешава са нашим телом када једемо мед пре спавања?
Фото: Pexels/Roman Odintsov

Мед има антибактеријски ефекат који јача имунитет, чинећи вас јачим у борби против инфекција изазваних бактеријама, гљивицама и бројним вирусима.

Мед је веома здрав за јело и сви смо то учили од малих ногу, али да ли знате шта се дешава са нашим телом када једемо мед пре спавања?

Понекад се пробудимо усред ноћи јер је нашем мозгу потребан гликоген и он подстиче надбубрежне жлезде да испуштају адреналин и кортизол из тела.
На срећу, мед садржи гликоген, па ће кашичица меда пре спавања помоћи да се обезбеди добар сан.

Висок крвни притисак је један од фактора који доприносе настанку срчаних обољења. Мед садржи антиоксиданс за који је доказано да снижава крвни притисак, па је кашика меда пре спавања једноставан начин да крвни притисак буде под контролом.

Триглицериди су врста масти присутне у крви. Висок ниво триглицерида повећава ризик од дијабетеса и срчаних обољења. Мед се повезује са снижавањем триглицерида у организму – претвара их у савезнике који чисте крв од непотребних масти.

Мед има антибактеријски ефекат који јача имунитет, чинећи вас јачим у борби против инфекција узрокованих бактеријама, гљивицама и бројним вирусима.

Убрзава метаболизам стварајући термогени ефекат. То значи да побољшава циркулацију што подиже телесну температуру, помажући вам да сагоревате масти без напора.

Jedan sastojak, nimalo truda: Ovo je sve što vam treba da očistite celu kuhinju

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке