Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Један састојак, нимало труда: Ово је све што вам треба да очистите целу кухињу

Кухиња је најпрљавији део сваког, па и најчистијег домаћинства, а хигијену ове просторије можете одржавати на врло једноставан начин.

Иако бисте „на прву лопту“ помислили да је купатило најпрљавије место у сваком дому, заправо је то – кухиња.

Остаци хране привлаче бактерије и врло су погодна површина за њихово размножавање, као и за стварање буђи, а и научници кажу да је врло важно водити рачуна о хигијени ове просторије јер су ризици огромни.

„Имате одвод, имате радне површине, фрижидер, уређаје… и сви су контаминирани остацима“, истиче за Tesh Insider микробиолог др Филип Тијерно с Медицинске школе Универзитета у Њујорку, који додаје да је према његовом искуству најпрљавији предмет у најпрљавијој просторији кухињски сунђер.

Како бисте правилно одржавали хигијену свих површина у кухињи, веома је важно да пронађете идеална средства за чишћење, а мало је познато да за то можете искористити један једини предмет.

У питању је таблета за машинско прање судова.

Она је, наиме, пуна концентрисаног детерџента, специјализована за одмашћивање и уклањање најупорније прљавштине, захваљујући чему не мора да се користи само приликом прања посуђа у судомашини. Уколико је растопите, можете употребити ову таблету као средство за чишћење с вишеструком применом.

Све што је потребно јесте да напуните велику чинију врелом водом и убаците таблету у њу. Требало би да одстоји док се таблета не растопи, па да умочите неабразивни сунђер и тиме пребришете све што желите: радну површину, аспиратор, плочице, кухињске елементе, судоперу, кухињске уређаје…

Уместо чиније, можете запушити и врућом водом напунити судоперу и оставити таблету да се отапа у њој, а након што завршите с послом, добро пребришите судоперу и лепо је исперите.

Kako da vam kosa bude lepa i zdrava i posle leta?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке