Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да вам коса буде лепа и здрава и после лета?

Сунце и море знају и те како да исуше косу, али постоји решење како да повратите њен волумен и сјај.
Фото: Pexels/Garon Piceli

Након врелих летњих дана приметили сте да вам је кожа на темену у лошем стању, нарочито ако сте косу чешће прали, па чак и користили неке јаче производе, који су вам се натаожили и зачепили поре.

Коса вам више није онако чиста, изгубила је сјај и лакоћу, али постоји решење – пилинг за теме, који се користи за уклањање мртвих ћелија коже којим ћете је ослободити од накупљених нечистоћа.

Сваки пилинг побољшава циркулацију, па ће тако бити долтворан и на ваше теме. Стручњаци препоручују да га наносите једном до два пута недељно, у зависности од тога колико често перете косу. Наноси се након шампонирања, а потребно је да га кружним покретима умасирате у теме. Процедура нека траје око минут, два, а потом косу добро исперите и, да би ефекат био још бољи, нанесите балзам на крајеве.

Пилинг који је највише “на гласу” је пилинг од зобених пахуљица, јер зоб у себи садржи важне беланчевине за развој ткива и мишића.

Потребно вам је: две кашике смеђег шећера, две кашике ситних зобених пахуљица и две кашике балзама за косу. Помешајте све састојке док не добијете смесу налик пасти, умасирајте је у теме и затим исперите млаком водом.

Omiljeni začin mnogih nije tako dobar kao što većina nas misli da jeste

Преузмите андроид апликацију.