Početna > Život i stil
Život i stil

Šta raditi sa mesom koje je ostalo od prvomajskih praznika?

Posle 1. i 2. maja verovatno vam je ostalo mesa sa roštilja, ali sada ne znate šta ćete sa njim. Jedno je sigurno, nećete ga baciti!
Foto: Pixabay/VanBk

Od ostataka mesa sa prvomajskog roštilja možete napraviti odlično jelo.

Mućkalica je glavno jelo koje se sastoji od već pečenog mesa, ajvara, ljutih paprika ili drugog povrća.

Gde je mućkalica dobila ime nije pouzdano utvrđeno. Po nekima, to ima veze sa činjenicom da se jelo mućka prilikom pripreme, dok drugi tvrde da su nazivu doprineli razni sastojci koji su, poput ostataka, zgnječeni u jedno jelo da se ne bi bacili.

Priprema:

Meso (već pečeno) iseći na deblje odreske, pa na kockice srednje veličine. U međuvremenu sitno iseckajte crveni luk i utrljajte u njega 2 kašike soli, da izgubi pikantnost. Dinstati na ulju dok se potpuno ne istopi uz stalno mešanje uz dolivanje tople vode. Kada se crni luk proprži, dodajte seckanu papriku i paradajz, i seckani beli luk. Krčkajte dok tečnost ne ispari. Dodajte meso, zalijte sa malo vode i dinstajte dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu.  Začinite po ukusu.

Koliko puta možemo koristiti ulje za prženje?

Preuzmite android aplikaciju.