Mnogi ne mogu da zamisle život bez hleba. Ako su police u supermarketu prazne, ne očajavajte. Ako ste imali sreće da kupite kesicu bilo koje vrste brašna, ali niste sigurni kako da napravite hleb sa njim, imamo jednostavne recepte za vas, čak i ako nemate kvasac.
Hleb sa sodom
Pravi, ukusni hleb sa sodom je odličan. Ukus možete promeniti podešavanjem odnosa belog i integralnog brašna. Pospite malo semenčica i biće mnogo ukusniji.
Tanak hleb ili testo za picu
Možete ga napraviti za 15 minuta sa običnim brašnom, ražanim brašnom, integralnim brašnom. Napunite ih i urolajte ili zamrznite i odmrznite u tosteru za doručak. Za testo za picu bez kvasca koristite brašno koje je tek „stiglo” i spremno je za 30 minuta.
Naan hleb
Možete napraviti naan hleb sa praškom za pecivo. Naan je mekan i zaista se lako pravi. Ako želite „kompletan paket“, kombinujte konzervirani sos od kari sočiva sa laganim naan.
Krekeri
Nakon što napravite domaće krekere, zapitaćete se zašto ste ih uopšte kupovili. Tako su brzi i laki, plus izuzetno prilagodljivi. Dobro idu uz činiju supe, ali su neophodni uz tanjir sira ili za doručak.
Jorkširski puding
Nije hleb koji znamo, bilo da je u pitanju mali jorkširski puding sa čajem od matičnjaka ili u kombinaciji sa malo običnog brašna da bi mogli da naprave testo i da se obraduju. .
Palačinke
Obično belo brašno, integralno brašno, heljdino brašno – gotovo sve može da se koristi za brze i jednostavne palačinke. Napunite ih povrćem, sirom, pasuljem, ribom.
Nemate uopšte brašna?
Možete iseckati krompir, koji savršeno ide uz supe ili variva ili ukusan doručak sa paradajzom na žaru, spanaćem ili jajima. Roštilj od krompira je malo manje sočan, ali jednako dobar.
Šećeru ne ističe rok trajanja, ali može da se pokvari – Kako da prepoznate da nije za upotrebu?
Preuzmite android aplikaciju.