Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта никако не треба да радите док перете зубе

Откривамо вам шта никако не треба да радите док перете зубе. Стоматолог је открио да када је у питању орална хигијена, постоји једна једноставна ствар коју можете да урадите како бисте били сигурни да се добро бринете о својим зубима – и то невероватно једноставно.
Фото: Pixabay/slavoljubovski

Све што треба да урадите је да навлажите четкицу пре него што ставите пасту на њу. Влажење четкице пре четкања је неопходно из неколико разлога.

Прво, влажење четкица помаже у ефикаснијој дистрибуцији пасте за зубе, обезбеђујући бољу покривеност површина зуба. Ово доводи до побољшане ефикасности чишћења и темељнијег уклањања плака и остатака. Затим је објаснио да влажење четкице такође може осигурати да четкање буде што је могуће нежније за зубе и десни.

Друго, влажење четкице омекшава чекиње, чинећи искуство четкања нежнијим за десни и зубну глеђ и смањујући ризик од иритације или оштећења, објаснио је стоматолог. Поред тога, влага помаже да се активирају састојци пасте за зубе, побољшавајући њихову ефикасност у борби против бактерија и одржавању оралне хигијене.

Влажењем четкице за зубе можете побољшати свеукупно искуство прања зуба и подстаћи боље резултате оралног здравља, чинећи је једноставним, али вредним кораком у вашој свакодневној рутини неге зуба. Опасности од „сувог четкања“.

Ово су неке од опасности сувог четкања.

Четкање сувом четкицом може имати неколико негативних ефеката на ваше орално здравље и укупну рутину неге зуба. Суве чекиње могу бити абразивније за зубну глеђ, што доводи до постепеног хабања. Временом, ово може изазвати осетљивост зуба и повећати ризик од каријеса и каријеса.

Суво четкање такође може да иритира десни, што доводи до иритације, црвенила и упале. Ово може изазвати нелагодност и повећати вероватноћу повлачења десни. Влажење четкице помаже да се паста запени, што побољшава њене способности чишћења.

Суво четкање такође може бити неефикасан начин за уклањање плака. Четкање сувом четкицом може довести до недовољног уклањања плака и остатака хране са ваших зуба и десни.

Плак је лепљиви филм бактерија који се формира на зубима. Употреба суве четкице за зубе можда неће ефикасно уклонити плак, повећавајући ризик од болести десни и проблема са зубима.

Недовољно прање зуба такође може довести до лошег задаха, па чак и промене боје зуба. Поред тога, суво четкање може брже истрошити длачице ваше четкице за зубе, смањујући њену издржљивост и ефикасност на дужи рок.

Недовољно уклањање плака због сувог четкања може изазвати накупљање бактерија, изазивајући лош задах или халитозу.

Без пене од пасте за зубе, суво четкање можда неће ефикасно уклонити површинске мрље на зубима, што може довести до промене боје током времена.

Зато обавезно навлажите четкицу пре него што почнете да четкате или бисте могли имати негативне последице даље. Важно је запамтити да је брига о вашем оралном здрављу једноставна, али кључна навика која може направити велику разлику у вашем укупном здрављу.

Kako teniska loptica može da vam očisti podove?

Преузмите андроид апликацију.