Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта је тачно квалитетан доручак?

Прескакање доручка није ни здраво нити ће вам помоћи да одржите или скратите линију. Али није здраво ни јести ништа за доручак. Ево како да изаберете здраво.
Фото: Pixabay/Pexels

Прескакање доручка није ни здраво, нити ће вам помоћи да одржите или скратите линију. Али није здраво ни јести ништа за доручак.

Ево како да изаберете здраво.

Једна од најгорих навика у исхрани за ваше здравље је прескакање доручка. Ако доручак замените само шољицом кафе или чаја, имаћете мање енергије, бићете лоше расположени и памћење ће вам бити слабије. Осим тога, имаћете много веће шансе за развој гојазности и дијабетеса типа 2 јер ћете на овај начин додатно успорити метаболизам.

Такође, није препоручљиво јести велике количине масти за доручак, јер то директно негативно утиче на ваш кардиоваскуларни систем.

Доказано је да људи који једу масне доручке имају мањи проток крви два сата након оброка, јер им се крвни судови једноставно не могу довољно проширити.

Најбољи избор је доручак који садржи пуно протеина и влакана, попут млека са ниским садржајем масти и интегралних житарица.

Влакна ће убрзати ваш метаболизам, стимулисаће топљење масти, а протеини ће вас дуже држати ситима. Не заборавите ону: Једно јаје сваког јутра даје снагу телу.

Jedna vrsta sira povećava rizik od moždanog udara i srčanih bolesti

Преузмите андроид апликацију.