Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Шта је све у плану за изградњу по ГУП-у на Клиси? 

Клиса је одувек важила за једно од мирнијих насеља Новог Сада. Усвајањем Генералног урбанистичког плана, предвиђа се да ће се до 2030. године Клиса са околином развијати као индустријска и пословна зона, али да ће сачувати породичну атмосферу која и даље у њој влада.
Фото: Градске инфо

У Новом Саду градиће се зграде, док ће Клису, Видовданско насеље и Мали Београд окружити хале и фабрике у годинама испред нас.

Управо у зони северно од канала ДТД па све до ауто-пута Београд-Суботица ће бити лоциране многобројне привредне инвестиције.

У овом делу града, налазе се комунални објекти од изузетног значаја за читав Нови Сад, као што су депонија и резервна локација за пречистач отпадних вода.

Наредних година, градска депонија ће постати депонија са уређеним системима за сепарацију отпада и биће значајно проширена.

Простор депоније ће покривати више од 111 хектара.

Вртићи, основне и средње школе, културне станице, изградња здравствених и социјалних установа на Клиси – сви ови објекти се налазе у урбанистичким плановима.

Ни спорт није занемарен, па ће се на локацији садашњег Стрелишта доградити и проширити капацитети како би се у Новом Саду могао одиграти огроман број такмичења у стрељаштву.

Фото: Градске инфо

У близини обале Дунава, јужно од Шангаја, има таман простора за тркачку стазу за ауто-мото спорт са многобројним полигонима за обуку возача, што је, такође, у плану.

Очекује се и значајније проширење зелених површина што је од изузетног значаја за живот станара Клисе и читавог Новог Сада.
Фото: Градске инфо

Планира се даљи наставак железничке мреже самим тим јер се шири индустријска зона.

Радна зона Север IV и даље важи за простор који ће наставити са изградњом.

Šta krije industrijska zona u koju je Novi Sad najviše uložio? (VIDEO)

Саобраћајнице на Клиси ће се управо због будућих планова проширити.

До 2030. године, Клиса би требало да изгледа попут правог индустријског насеља, уз мноштво нових радних места, што ће обрадовати многе мештане.

Једино што бисмо сви волели да Клиса, услед урбанистичког напретка, сачува ону „топлину“ као насеље, пре свега због људи који станују у њој.

Izgradnjom novog Doma zdravlja Klisa staje rame uz rame sa ostalim novosadskim kvartovima (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.