Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Изградњом новог Дома здравља Клиса стаје раме уз раме са осталим новосадским квартовима (ФОТО)

Дом здравља на Видовданском насељу, заједно са околним простором и зградом садржи три хиљаде квадратних метара чији уговор за пројектовање и изградњу износи 207 милиона динара, а реализује се по систему „кључ у руке“.
Фото: Градске инфо
Грађевински објекат Дома здравља са својом бруто површином износи више од хиљаду квадратних метара спратности П+1 и садржаће укупно 62 просторије различите здравствене намене.
Фото: Градске инфо

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, обишао је радове на изградњи новог Дома здравља на Видовданском насељу. Он је уверен да овај инфраструктурни пројекат напредује планираном динамиком, те је честитао свима који учествују на том пројекту.

“Видовданско насеље ће до краја године добити леп и инфраструктурно значајан објекат за овај део града“, рекао је Вучевић и додао да ће ова здравствена установа садржати сва потребна одељења попут гинекологије, опште медицине, педијатрије, стоматологије и многе друге које садрже домови здравља у свим осталим деловима Новог Сада.

„Задовољан сам динамиком радова на изградњи дома здравља на Видовданском насељу, с обзиром на то да смо пре четири месеца имали полагање, колоквијално зовемо камена темељаца као почетак радова, сада се виде јасне контуре овог објекта“.

Није само градоначелник задовољан изградњом већ и кинеска компанија „China Constuction Front Group” која заједно са домаћим подизвођачима координише изградњу објекта који се налази на углу улица Емануела Јанковића и Александра Невског.

Дом здравља као институција припрема план за куповину опреме за коју је потребно издвојити 83 милиона динара, такође планирају прерасподелу будућих медицинских радника, лекара, медицинских сестара, техничара и целокупног особља.
Фото: Градске инфо

Осим објекта планирано је и спољно уређене на парцели што подразумева изградњу саобраћајница, паркинга, пешачких прелаза и прилаза објекту, адекватног улаза за лица са потешкоћама у кретању.

Површине које су слободне биће хортикултурно уређене и оплемењене мобилијаром и осветљењем.

Град ће преко Управе за грађевинско земљиште и инвестиције да финансира и среди инфраструктуру око самог објекта, за чега је опредељено 22,5 милиона динара.
Фото: Градске инфо

Милош Вучевић је рекао да осим радова на Дому здравља, наставља се и изградња канализационе мреже на Видовданском насељу, тако да се у тај део града тренутно инвестира преко три милиона динара.

Ова инвестиција представља значајан корак ка даљем урбаном развоју насеља и знатан допринос унапређењу целокупног здравственог система у Новом Саду, за који је у периоду од 2012. године уложено преко 6,5 милијарди динара.

Изградњом објекта Дома здравља биће омогућена примарна здравствена заштита за око 25.000 становника на територије месне заједнице Видовданско насеље, Клиса и Слана бара.
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Преузмите андроид апликацију.