Španski omlet ili omlet sa krompirom je jelo koje definitivno morate probati.

Ovo je sjajan način da klasičan omlet učinite malo drugačijim i da u svoj doručak ubacite jelo koje vam neće biti dosadno. Španski omlet je tradicionalno jelo i kao što mu ime samo kaže, potiče iz Španije gde se decenijama priprema na isti način.
Sastojci:
- 6 jaja
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 srednji luk
- 3 srednja krompira
- ulje za prženje
Priprema:
Crni luk i krompir isecite na tanke kolutove. U velikom tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i krompir, pa pržite na srednjoj temperaturi 10 do 15 minuta, dok ne dobije boju. Ocediti povrće od ulja. Umutiti jaja, dodati suvi biljni začin i ohlađeno prženo povrće, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Na zagrejan nauljen tiganj sipajte smesu od jaja sa povrćem, pržite oko minut na jačoj temperaturi. Smanjite temperaturu i pržite još nekoliko minuta. Omlet okrenite pomoću tanjira i pecite na nižoj temperaturi oko tri minuta.
Leti je najbolje da pijete izotonična pića, evo kako da ih napravite
Preuzmite android aplikaciju.