Почетна > Бизнис
Бизнис

Српски органски произвођачи крајем јула на Сајму у Нирнбергу

Српски произвођачи органске хране представиће се од 26. до 29. јула на међународном сајму „BIOFACH“ у Нирнбергу у Немачкој, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).
Фото: ПКС

ПКС и Развојна агенција Србије (РАС) у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO) и Националном асоцијацијом Сербиа Органица, организују наступ српских привредника, у оквиру националног штанда Србије.

Бојана Лаловић из Службе за организацију сајмова ПКС, рекла је да ће се органски произвођачи Србије, у оквиру националног павиљона Србије четврти пут представити широким асортиманом производа од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрзнутог воћа, поврћа, сушених печурака до производа од житарица, органских тестенина, џемова и воћних намаза од органског воћа.

Свој производни програм представиће „Ecoagri Serbia“ из Беле Цркве, „Дреновац“ из Ариља, „Menex“ из Крушевца, „Master food“ из Ужица, „ITN group“ и компанија NISHA из Београда, „ЕС комерц из Пријепоља, „Агро-бис“ из Блаца и „Фруторга“ из Прокупља.

„BIOFACH“ представља највећи светски сајам у области органске производње.

Окупља више од 3.000 излагача и обиђе га преко 50.000 посетилаца из више од 130 земаља.

Сајам се одржава под покровитељством Међународне федерације покрета органске пољопривреде (IFOAM), чији је члан и ПКС.

У Србији се органском производњом бави више од 7.000 произвођача, а у последњих 10 година извоз је порастао више од 15 пута.

У односу на 2020. годину, извоз у прошлој години порастао је за 53 одсто и износио је 57,4 милиона евра, додаје се у саопштењу ПКС.

EU preti obustavom sredstava Mađarskoj u roku od mesec dana

Преузмите андроид апликацију.